Tarih: 04.09.2024 00:44

Diyarbakır'da Kayıp Alarmı: Küçük Narin 14 Gün Sonra Hala Bulunamadı

Facebook Twitter Linked-in

DİYARBAKIR'DA KAYBOLAN KÜÇÜK KIZ HER YERDE ARANIYOR

Diyarbakır Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan Narin Güran için mahallenin çevresi bugüne kadar 8 kez arandı. Diyarbakır'daki yerel ekiplerle Ankara'dan gelen destek ekibi koordineli şekilde arama faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye çapında yankı bulan olayda kaybolan küçük Narin'in bulunması için seferberlik yaşanıyor.

21 Ağustos tarihinde öğle saatlerinde, Narin Güran'ın Kur'an kursundan çıkıp evine dönemediğini fark eden ailesi ve komşular, kızı kendi imkanlarıyla aradı. Sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, kızının kaybolduğunu bildirmek üzere akşam saatlerinde jandarma karakoluna başvurdu.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Durumun bildirilmesi üzerine, çok sayıda arama kurtarma birimi bölgeye sevk edildi. Bunlar arasında Bağlar Jandarma Komutanlığı, özel harekat timleri, su altı arama kurtarma timleri ve çeşitli kurumların arama ekipleri yer aldı.

BÜYÜK ÇAPTA ARAMA OPERASYONU YAPILDI

Kayıp vakası sonrasında kapsamlı bir araştırma başlatıldı. Mahallenin etrafındaki tüm evler, gelen ve giden araçlar didik didik arandı. 12 binden fazla araç kontrol edilirken, 130 kişinin ifadesi alındı ve yaklaşık 33 bin kişi sorgulandı. 11 bin dönümden geniş bir alanda iz takip köpekleri de dahil olmak üzere arama çalışmaları yapıldı.

EN SON OKUL GÜVENLİK KAMERALARINDA GÖRÜLDÜ

Kaybolmadan önce Narin'in son görüntüleri güvenlik kameralarında ortaya çıktı. Okul çıkışı arkadaşlarıyla birlikte yürüdüğü ve evine doğru yöneldiği kameralarca kaydedildi.

SUÇ SORUŞTURMASI DERİNLEŞİYOR

Arama esnasında iki ayrı yerde çocuk terliği bulunsa da terliklerin Narin'e ait olmadığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında Narin'in abisinin gözaltına alınması ve daha sonra serbest bırakılmasının yanı sıra Narin'in amcasının ve aynı zamanda mahallenin muhtarı olan Salim Güran'ın da 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanması, durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

KOORDİNELİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Narin'i arama çalışmalarının 14'üncü gününde de devam ettiği ve özel ekiplerin, mahallenin içinde ve çevresinde titizlikle arama faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. Herhangi bir iz bulunamamış olmasına karşın, güvenlik güçleri araç ve şahıs kontrolleriyle de arama çalışmalarına devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —