Diyarbakır'da Gerilim: Çocukları Kalkan Yapan PKK Destekçileri Gözaltında

Çocuklar polis barikatının önünde: Diyarbakırda izinsiz olaylı eylem.

Asayiş 13.10.2024 19:02:00 0
Diyarbakır
Tarih: 13.10.2024 19:07

PROVOKASYON GİRİŞİMİ: DİYARBAKIR'DA POLİSE MEYDAN OKUMA

Bir grup terör örgütü PKK sempatizanı, Diyarbakır'da düzenledikleri özgürlük mitinginde, kentin huzur ve güvenliğini riske atan eylemlerine devam etti. Valilik tarafından yasaklanmasına rağmen, toplanan grup polis barikatının önüne çocukları yerleştirerek devlete meydan okudu.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI İÇİN TOPLANDILAR

DEM Partisinin çağrısı üzerine toplanan grup, yasak kararına rağmen bir araya geldi. İstasyon Meydanı'nda yapılması planlanan ancak yetkililer tarafından engellenen miting yerine, kentin işlek noktalarından biri olan Ofis Semtindeki Ekinciler Caddesi'ne yönelerek burada eylemlerini gerçekleştirdi. Bu toplanmada parti liderleri, milletvekilleri ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da yer aldı.

BARİKATIN KARŞISINA ÇOCUKLARI OTURTTULAR

Eylemciler, polis barikatının karşısına çocukları oturarak yaşanan olayların vahametini bir kez daha gözler önüne serdi. Sempatizanlar bu uygun olmayan yöntemle yetkililere karşı duruşlarını belli etmeye çalıştı.

PROVOKATİF SLOGANLAR

Grubun içinde yer alan bir kısım kişi, terör örgütü lehine ve elebaşı Abdullah Öcalan'a destek veren sloganlar atarak olayları daha da kızıştırdı. "PKK halktır, halk burada" gibi sloganlarla kamu düzenini tehdit eden ifadeler kullanıldı.

GÖZALTINA ALMA İŞLEMLERİ BAŞLADI

Emniyet güçleri ise tertip edilen bu provokasyon girişimlerine cevap olarak, terör örgütü lehine slogan atan ve eyleme katılan kişileri gözaltına alarak bu tip eylemlere kesin bir duruş gösterdi. İlde güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması için gerekli önlemler alınmaya devam ediyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem