Diyarbakır'da DEM Parti'nin Alçak Provokasyon Girişimine Emniyetten Sert Müdahale!

Polis, Diyarbakır'daki Kaosu Bastırdı: DEM Parti'nin tezgahladığı alçak provokasyon girişimine karşı Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

Asayiş 13.10.2024 18:45:00 0
Diyarbakır
Tarih: 13.10.2024 18:50 Güncelleme: 13.10.2024 18:50

İZİNSİZ MİTİNG GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Diyarbakır'da İstasyon Meydanı'nda terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan lehine "özgürlük mitingi" düzenlemek isteyen DEM Parti üyeleri ve destekçilerine izin verilmedi. Valiliğin yasaklamasına rağmen kentin farklı noktalarında toplanmaya başlayan parti üyelerine ve mitinge katılan PKK elebaşı Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da dahil edilmişti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

Olaya müdahale için Mardin, Şırnak, Batman gibi çevre illerden takviye kuvvetler getirilirken, Diyarbakır'a gelen destek gruplarının kente girişi engellendi. Kent genelinde alınan yoğun güvenlik önlemleriyle, polis ekipleri İstasyon Meydanı ve çevresini barikatlarla kapattı.

POLİSE TAŞLI SALDIRI

"Dağılın" anonslarına rağmen toplanma eylemlerini sürdüren bazı kişilerin güvenlik güçlerine taş ve çeşitli maddelerle saldırdığı, bu durumun Diyarbakır'da gerginliğe ve bazı esnafın kepenk kapatmasına sebep olduğu rapor edildi. Güvenlik önlemlerini yerinde inceleyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Fatih Kaya, olay yerine gelerek durumu denetledi.

PROVOKATİF SLOGANLAR ATILDI, GÖZALTILAR YAŞANDI

Yenikapı Meydanı'nda Neville kutlaması esnasında da benzer şekilde, terör örgütü lideri Öcalan lehine "Biji serok Apo" ve marjinal sloganlar atıldı. Emniyet güçleri hızla müdahale ederek, bebek katili ve terör örgütü elebaşı Öcalan lehine slogan atan kişileri gözaltına aldı.



Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem