Tarih: 07.08.2024 15:45

Diyarbakır'da Bir İmamın Eşini Başka Bir İmamın Kaçırma Skandalı

Facebook Twitter Linked-in

DİYARBAKIR'DA ŞAŞIRTAN OLAY: İMAMIN EŞİ, BAŞKA BİR İMAM TARAFINDAN KAÇIRILDI

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ikinci bir imam tarafından kaçırılan bir imamın eşi ile ilgili yankılar sürerken, olay büyük bir gerilime yol açtı. Kadının ailesi, kızlarını kaçıran imamın canına kıyılmasını talep etti, fakat mahallelinin kanaat önderlerinin araya girmesi ile şiddet içeren bu karar engellendi. Bununla birlikte mahalle muhtarı, eşi kaçırılan imamın itibarının zedelendiğini ve kötü bir örnek teşkil ettiğini belirterek, müftülüğe haciz başvurusunda bulunacaklarını ifade etti.

AİLE MECLİSİ "ÖLDÜRÜN" DEDİ, KANAAT ÖNDERLERİ ENGELEDİ

Kulp İlçesine bağlı İslamköy Mahallesi'nde yaşanan bu alışılmadık olay, komşular arasında büyük bir şok etkisi yarattı. Diğer camide hizmet veren bir başka imam tarafından kaçan/kaçırılan ev hanımı, ilçeyi karıştıran karmaşanın odağı oldu. Kadının ailesi tarafından mağdur edilen imamın üzerine gidilerek, "Kızımızı ve kaçıranı öldür" talimatı verildi. Ancak, şehirdeki saygın bireylerin müdahalesi sayesinde tansiyon düşürüldü.

KADININ AİLESİ: “KAÇIRAN İMAMI ÖLDÜRÜN”

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde dört yılı aşkın süredir görev yapan İmam H.A., kendisi gibi imam olan A.A tarafından eşi kaçırıldıktan sonra zor günler geçirdi. Habere göre kaçırılan kadının ailesi, mağdur imama yönelik şiddet içerikli eylemlerde bulunma talimatı verdi. Mahallenin saygı duyulan liderlerinin girişimiyle şiddet eğilimi yatıştırıldı.

MUHTAR: “İMAMIN EŞİ KÖTÜ ÖRNEK SAYILDI”

İlgili mahalle muhtarı Zeynel Şeker konu hakkında yaptığı açıklamada, imam H.A.'nın mahalledeki görevine devam etmesinin artık mümkün olmayacağını dile getirdi. Mahallenin örnek gösterilen bir imamının eşinin olumsuz davranışlarının ardından imamın üzgün ve psikolojik olarak etkilendiğini söyleyen Muhtar Şeker, imamın artık mahallede istenmediğini ve bu durumun resmi olarak müftülüğe bildirileceğini ifade etti.

Kaynak: Haberler.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —