Diyarbakır Annelerinin Acıları Perdeye Yansıdı: Sesler ve YÜzler Belgeseli Van'da Gösterildi!

Dağa Kaçırılan Evlatları İçin Yürek Yakan Çığlık: Sesler ve Yüzler Van'da Yankılandı!

Van Haberleri 10.09.2024 11:25:00 0
Diyarbakır Annelerinin Acıları Perdeye Yansıdı: Sesler ve YÜzler Belgeseli Van
Tarih: 10.09.2024 11:29

VAN'DA DUYGUSAL FİLM GÖSTERİMİ

İçişleri BakanlığıI'nın himayesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile Van Valiliğinin ev sahipliğinde, altı yılı aşkın bir süredir Diyarbakır'da oturma eylemi yapan annelerin dramını aktaran "Sesler ve Yüzler" adlı belgesel filmin Van'da gösterimi yapıldı. Edremit Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen etkinlik, Vanlı annelerin yoğun katılımıyla duygusal anlara sahne oldu.

BÜYÜK KALABALIK  KATILDI

Van'daki bu önemli etkinlik, çocukları dağa kaçırılan ve eski HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan annelerin mücadelesini anlatıyor. Edremit Uygulama Oteli'nde düzenlenen film gösterimine, yapımcı ve AK Parti MKYK üyesi Gazeteci Yazar Orhan Miroğlu, İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Hatice Atan, Vali Yardımcısı Musa Göktaş, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda aile katıldı.

 

VALİ VE YAPIMCILARDAN KONUŞMA

Program sırasında kürsüye çıkan Van Valisi Ozan Balcı ve filmin yapımcısı Orhan Miroğlu, projenin önemini vurguladı. Vali Balcı, projenin toplumsal duyarlılık yaratmayı amaçladığını ve ailelerin devletin yardımıyla evlatlarını kavuşmalarını ümit ettiklerini dile getirdi. Miroğlu ise, filmin toplumdaki acıları ve yaşananları anlamlandırma çabasını anlattı ve şehit ailelerine duyulan ilginin burada da gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

FİLM GÖSTERİMİ VE SÖYLEŞİ

Film gösteriminin ardından Orhan Miroğlu, etkinliğe katılanlarla bir söyleşi gerçekleştirdi. Katılımcılara sinemanın toplumsal olayları ifade etmede güçlü bir araç olduğunu anlatan Miroğlu, projenin içinde bulunan ve toplumun farklı kesimlerinden gelen insanları bir araya getirme amacını vurguladı. Belgeselin, Türkiye'nin geleceği ve demokrasisi adına farkındalık yaratmayı hedeflediği üzerinde durdu.

PROGRAM SONA ERDİ VE GÖRÜŞMELER YAPILDI

Etkinlik, katılımcıların fotoğraf çekimiyle sona erdi. Programa katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleriyle birlikte Van Valisi Ozan Balcı ve İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu ile görüşmeler yaparak, çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.