Diyarbakır kendi yaralarını unuttu, depremin vurduğu diğer iller için seferber oldu

Diyarbakır kendi yaralarını unuttu, depremin vurduğu diğer iller için seferber oldu

Ekonomi 19.02.2023 08:49:59 0
Diyarbakır kendi yaralarını unuttu, depremin vurduğu diğer iller için seferber oldu
Tarih: 19.02.2023 08:49 Güncelleme: 19.02.2023 08:49
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan deprem bölgelerine sanayi, temel gıda ve manevi destek için seferberlik başlattıklarını ve şuana kadar 100’e yakın yardım tırı gönderdiklerini söyledi.

Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, kendi yaralarını unutup depremden etkilenen diğer bölgelere ilk günden bugüne kadar yaklaşık 100 tır yardım ulaştırdıklarını dile getirdi. Tırlar içeresinde temel gıda ve giyimin yanında iş makinelerini de gönderdiklerini belirten Fidan, depremin 2. günü 55 bin kişiye soğuk sandviç ulaştırdıklarını, deprem bölgelerine her türlü yardıma hazır olduklarını, sanayi alanında da desteğe hazır olduklarını belirtti.

“Depremin şokunu atlattıktan sonra bizden daha kötü olan bölgelere yardıma başladık"
Depremzede vatandaşların yanında olduklarını belirten OSB Başkanı Mustafa Fidan, “Pazartesi günü depremin şokunu atlattıktan sonra hemen Valilik, AFAD ve STK’lar ile iletişime geçtik ve neler yapabiliriz üzerinde çalışmalar yaptık. İlk gün hemen yardım toplamaya başladık, bu yardımların ardından salı günü kendi OSB’mizde kriz merkezi kurduk. Kriz merkezimizden 100’e yakın tır gönderdik, bunların içeresinde iş makinesi, vinç, hilti, jeneratör ve temel ihtiyaçlar bulunuyor. Bunların dışında AFAD’a günlük olarak 10 bin ekmek veriyoruz" dedi.
"Elimizden geldiği kadar bir şeyler yapıp yaraları sarmaya çalışıyoruz" diyen Fidan, "Diyarbakır’daki depremzedelere burada günlük 150-200 kişi arasında sıcak yemek verdik. Geçtiğimiz günlerde depremin merkezine gittik ve oradaki durumları yakından gördük. Buradan şunu belirtmek isterim ki; devletimizden ricamız orada bulunan sanayi alanlarının biran evvel ayağa kaldırılması gerek" diye konuştu.
Burada kriz masasında 60 kişilik bir ekiple çalıştıklarını aktaran Fidan, "Birçok depo noktası oluşturduk. Burada biriken yardımlar kendi üretimimizden ziyade dışarıdan gelenlerde çok oldu. Bizde buna tepkisiz kalmayarak koordinasyon merkezi ile irtibatlı olarak bölgelere gönderim sağladık ve nokta atışı yaptık diyebiliriz. Bize düşen ne var ise biz hazırız ve kardeşlerimizin yanındayız” ifadelerinde bulundu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ