Diyarbakır kendi yaralarını unuttu, depremin vurduğu diğer iller için seferber oldu

Diyarbakır kendi yaralarını unuttu, depremin vurduğu diğer iller için seferber oldu

Ekonomi 19.02.2023 08:49:59 0
Diyarbakır kendi yaralarını unuttu, depremin vurduğu diğer iller için seferber oldu
Tarih: 19.02.2023 08:49 Güncelleme: 19.02.2023 08:49
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan deprem bölgelerine sanayi, temel gıda ve manevi destek için seferberlik başlattıklarını ve şuana kadar 100’e yakın yardım tırı gönderdiklerini söyledi.

Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, kendi yaralarını unutup depremden etkilenen diğer bölgelere ilk günden bugüne kadar yaklaşık 100 tır yardım ulaştırdıklarını dile getirdi. Tırlar içeresinde temel gıda ve giyimin yanında iş makinelerini de gönderdiklerini belirten Fidan, depremin 2. günü 55 bin kişiye soğuk sandviç ulaştırdıklarını, deprem bölgelerine her türlü yardıma hazır olduklarını, sanayi alanında da desteğe hazır olduklarını belirtti.

“Depremin şokunu atlattıktan sonra bizden daha kötü olan bölgelere yardıma başladık"
Depremzede vatandaşların yanında olduklarını belirten OSB Başkanı Mustafa Fidan, “Pazartesi günü depremin şokunu atlattıktan sonra hemen Valilik, AFAD ve STK’lar ile iletişime geçtik ve neler yapabiliriz üzerinde çalışmalar yaptık. İlk gün hemen yardım toplamaya başladık, bu yardımların ardından salı günü kendi OSB’mizde kriz merkezi kurduk. Kriz merkezimizden 100’e yakın tır gönderdik, bunların içeresinde iş makinesi, vinç, hilti, jeneratör ve temel ihtiyaçlar bulunuyor. Bunların dışında AFAD’a günlük olarak 10 bin ekmek veriyoruz" dedi.
"Elimizden geldiği kadar bir şeyler yapıp yaraları sarmaya çalışıyoruz" diyen Fidan, "Diyarbakır’daki depremzedelere burada günlük 150-200 kişi arasında sıcak yemek verdik. Geçtiğimiz günlerde depremin merkezine gittik ve oradaki durumları yakından gördük. Buradan şunu belirtmek isterim ki; devletimizden ricamız orada bulunan sanayi alanlarının biran evvel ayağa kaldırılması gerek" diye konuştu.
Burada kriz masasında 60 kişilik bir ekiple çalıştıklarını aktaran Fidan, "Birçok depo noktası oluşturduk. Burada biriken yardımlar kendi üretimimizden ziyade dışarıdan gelenlerde çok oldu. Bizde buna tepkisiz kalmayarak koordinasyon merkezi ile irtibatlı olarak bölgelere gönderim sağladık ve nokta atışı yaptık diyebiliriz. Bize düşen ne var ise biz hazırız ve kardeşlerimizin yanındayız” ifadelerinde bulundu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ