Dış basında Türk dizileri analizi: Türkiye kendini yeni bir güç olarak pazarlıyor

Bloomberg tarafından kaleme alınan yazıda, Türkiye'nin dünyada ilgi gören dizileri incelendi.

Kültür Sanat 24.07.2023 12:36:00 0
Dış basında Türk dizileri analizi: Türkiye kendini yeni bir güç olarak pazarlıyor
Tarih: 24.07.2023 12:40 Güncelleme: 24.07.2023 12:36

Bloomberg tarafından kaleme alınan yazıda, Türkiye'nin dünyada ilgi gören dizileri incelendi. Körfez, Balkanlar ve Latin Amerika'da beğeniyle takip edilen diziler sayesinde Türkiye'nin dünyaya kendini yeni bir güç olarak pazarladığına dikkat çekiliyor. 

Dizi sektöründe Türkiye son dönemde adından söz ettirmeye başladı.

Özellikle Körfez ülkeleri, Balkanlar ve Latin Amerika'da Türk dizileri merakla takip ediliyor.

Bunun yanında Türk yayın platformları, TRT'nin yabancı dillerde yayın yapan kanalları ve djital platformu Tabii yayınladığı dizilerle dikkat çekiyor.

Ayrıca TRT'nin Osmanlı dönemlerini ekrana taşıdığı dönem dizileri, Hür, Teşkilat ve Al Sancak gibi aksiyon dizileri hem yerli izleyicide hem de yurt dışı takipçilerinden beğeni topluyor.

Bu kapsamda ABD merkezli yayın organı Bloomberg bir analiz yayınladı. Yayınlanan yazıda Türkiye'nin dizi sektörü ile dünyaya hem kendini tanıttığına hem de batı hegemonyasının karşısında Türkiye'nin denge unsuru olarak pazarlandığına dikkat çekiliyor.

"Türkiye uzaklarda da kalpleri ve akılları kazanmak istiyor"

Türkiye'nin diziler sayesinde kendini dünyaya yeni bir güç olarak pazarladığı tespitinde bulunulan yazıda, "Türkiye, NATO'nun en büyük ikinci ordusunun ulaşamayacağı kadar uzaklarda da kalpleri ve akılları kazanmak istiyor." ifadelerine yer verildi.

Dış basında Türk dizileri analizi: Türkiye kendini yeni bir güç olarak pazarlıyor

TRT'nin dünyaya açılan dizileri

Hollywood aksiyon filmleri ile benzetme de yapılan yazıda, Osmanlı dönemlerinden Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman gibi melodromlarla yerel izleyici kitlesi elde edildiği, belirtilirken, "TRT bu yıl içinde İngilizce, Arapça, İspanyolca ve Urduca dillerinde olmak üzere uygulamalarla internet üzerinden yayın hizmeti olan Tabii'yi başlatmaya hazırlanıyor. Sitede hem “Hür” hem de “Teşkilat” yer alacak; TRT “Al Sancak”ı ise ayrı ayrı pazarlıyor." tespiti yapılıyor.

Dış basında Türk dizileri analizi: Türkiye kendini yeni bir güç olarak pazarlıyor

"Batı hegemonyasına karşı denge unsuru Türkiye"

Konu hakkında bir de araştırmaya yer verilen yazıda, şu araştırma sonucuna yer veriliyor:

"Türkiye'yi batı hegemonyasına karşı bir denge unsuru olarak dünyaya tanıtmak ve aynı zamanda geleneksel muhafazakar aile değerlerine bağlı kalmak."

"Askeri yükselişle dizilerin yükselişi aynı zamanda oldu"

Türkiye'nin yerli ve milli üretim hava araçları ve silahlarıyla uluslararası arenada yükselişe geçmesiyle, dizi sektöründeki yükselişin aynı zamana denk gelmesine dikkat çekilen yazıda, "Ve askeri hüner ve televizyon başarısını harmanlayarak Türkiye, en büyük ihracatlarından ikisinin, büyük bir kısmı Türk milliyetçiliğine hizmet etmek üzere küreselleşmesini istiyor." ifadeleri kullanılıyor.

Dış basında Türk dizileri analizi: Türkiye kendini yeni bir güç olarak pazarlıyor

"Dizilerle hem yumuşak hem de sert güç sergileniyor"

Yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazandığını ve 5 yıl daha ülkeyi yöneteceği hatırlatılırken şu tespitlere yer veriliyor:

"Erdoğan, beş yıl daha görevde kalmasını sağladıktan sonra dünya sahnesine çıkarken, Türkiye, Tabii'deki askeri odaklı dizilerle hem yumuşak hem de sert güç sergiliyor.

Teşkilat casusluk dizisinde izleyiciler James Bond tarzı ürün yerleşimini görüyorlar ancak bu ürünler, Rolex saatler veya Aston Martin arabaları yerine Türkiye'nin hızla gelişen savunma sanayisinin en yeni kitleri oluyor."

Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ