Direksiyon Sınavında Devrim Gibi Değişiklik! Büyük değişiklik uygulamaya konuldu!

Ehliyet sınavlarında devrim gibi değişiklikler. Ehliyet adayları için yeni kurallar ehliyet alacaklar, kemerinizi bağlayın!

Genel 10.07.2024 20:44:00 0
Direksiyon Sınavında Devrim Gibi Değişiklik! Büyük değişiklik uygulamaya konuldu!
Tarih: 10.07.2024 20:54

YENİ EHLİYET SINAVI DÜZENLEMELERİ DETAYLANDI

Ehliyet almak isteyenlerin merakla beklediği direksiyon ve teorik sınavlarında yürürlüğe giren yeni düzenlemeler açıklandı. Bu değişiklikler sürücü adaylarını yakından ilgilendiriyor. Yeni yönetmelikle birlikte direksiyon sınavlarında rotaların belirlenmesi, sınav sürelerinin uzatılması ve ikinci bir geri park yapma şansının tanınması gibi önemli değişiklikler hayata geçirildi.

DİREKSİYON SINAVLARINDA NELER DEĞİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmeliğe göre, temmuz ayından itibaren yürürlüğe giren yeni düzenlemelerle direksiyon sınavlarının nasıl yapılacağına dair ayrıntılar belirlendi. Sürücü adayları belirlenen iki farklı rotada sınava tabi tutulacaklar.

BAŞARISIZ OLAN ADAYLAR İÇİN YENİ HAKLAR VE ENGELLİ KURSİYERLERE ÖZEL İMKANLAR

Dört kere başarısız olan adaylar, istemeleri halinde ikinci dört sınav hakkını kullanmak üzere başka bir kursa nakil yapabilecekler. Engelli kursiyerler ise, uygun araçlarıyla sınavlara katılabilecekler. Yeni kimlik kartı ibrazı da kurs kayıtları sırasında zorunlu hale gelecek.

DİREKSİYON SINAVLARI ARTIK DAHA ESNEK SAATLERDE VE DAHA UZUN

Direksiyon sınavlarının yapılacağı saat aralığı genişletildi. Artık sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan sınavların süresi de 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarıldı. Güzergahlar, sınav günü sabahı kura ile belirleniyor.

GÜNLÜK SINAV KONTENJANINDA AZALMA VE GERİ PARKTA İKİNCİ ŞANS

Direksiyon sınavındaki günlük kontenjan sayısı 12'den 10'a indirildi. Kursiyerlere geri parkta başarısız olduklarında tekrar deneme şansı veriliyor.

A1 SINIFI EHLİYET ALIMI VE YENİDENEH KAYDI KOLAYLAŞTIRILDI

A1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için eğitim süreleri yarı yarıya azaltıldı. Ayrıca, kurs kaydını silip yeniden kayıt yaptıran adaylar teorik sınavlardan muaf tutulacaklar.

DİREKSİYON SINAVINDA MAZERET ERTLEMESİ VE BELGELEME KOLAYLIĞI

Mazereti dolayısıyla sınavını ertelemek isteyenler için dondurma hakkı tanındı. Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Sertifikası artık e-Devlet üzerinden alınabilecek.

Değişikliklerin bazıları 6 ay içinde yürürlüğe girecekken, bazıları hemen uygulamaya konuldu. Bu yeni düzenlemeler, hem sırada bekleyen sürücü adaylarına hem de mevcut sürücüler için önemli gelişmeleri ifade ediyor.