Dijital Ehliyet Devri Başlıyor: Eski Ehliyetlerinize Veda Edin!

Eski tip sürücü belgeleri dijitalleşmeye adım atıyor.

Genel 25.09.2024 19:31:00 0
Dijital Ehliyet Devri Başlıyor: Eski Ehliyetlerinize Veda Edin!
Tarih: 25.09.2024 19:34

SON TARİH 31 ARALIK 2024

Türkiye'de sürücü belgelerini yenileme dönemi hızla devam ediyor. Eski tip sürücü belgelerinin yenilenme süreci ile ilgili olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü önemli bir bildirimde bulundu. Buna göre; 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen sürücü belgeleri için yenileme işlemi için son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Bu tarihten sonra eski sürücü belgeleri geçersiz sayılacak ve yenileme işlemleri normal harç bedelleri üzerinden yapılacak.

YENİLEME İŞLEMİ İÇİN GEREKLİLER

Başvuru süreci tüm nüfus müdürlüklerinde gerçekleştirilebilecek. Sürücü belgesi yenileme başvurusu için istenen belgeler arasında sağlık raporu, bir adet biyometrik fotoğraf ve 15 TL yenileme ücreti bulunuyor. Belge yenileme sürecine müdahil olan sürücülerin bu belgelerle birlikte ilgili müdürlüklere başvurması gerekiyor.

YENİ SÜRÜCÜ BELGESİNDE YÜKSEK GÜVENLİK

Yeni sürücü belgelerinin getirdiği yenilikler mevcut sürücü belgelerinden farklı olarak dikkat çekiyor. Yeni tasarlanan sürücü belgelerinin sahteciliğe karşı daha güvenli olduğu ve kopyalanmasının ya da taklit edilmesinin zor olduğu ifade ediliyor. Bu da yeni belgeye ekstra bir güvenlik katmanı sağlıyor.

KULLANICIYA YENİ KOLAYLIKLAR SAĞLANACAK

Yeni sürücü belgesi sahipleri için, sürücü belgesinin sınıfından, son geçerlilik tarihine kadar önemli bilgiler de kart üzerinde yer alacak. Bu bilgilere kartın üzerindeki barkod okutularak erişilebilecek ve kullanıcılar için büyük bir kolaylık oluşturacak.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem