Dijital yaşama direnen sahaflık

Dijital yaşama direnen sahaflık

Kültür Sanat 13.08.2024 09:36:58 0
Dijital yaşama direnen sahaflık
Tarih: 13.08.2024 09:36 Güncelleme: 13.08.2024 09:36
Erzurum’da eski kitapların, haritaların, dergilerin ve hatta mektupların bulunduğu sahaf, adeta zamana meydan okuyor.
Sahaflık mesleğine çocukluktan merak sardığını ifade eden Nizamettin Korucu, kitaba olan tutkusunu, her bir eserin tarihine olan ilgisini ve onları gelecek nesillere aktarma arzusunu her fırsatta dile getirerek, “Sahaflık mesleği zamanla kaybolmaya yüz tutuyor. Bu mesleği ve geleneği ayakta tutmak için çabalasak dahi işimizin zor olduğu bir gerçek. Kitapların yerini artık sanal dünya aldı. Dijital yayıncılığın da yaygınlaşmasıyla kitap satışları da farklı bir mecraya kaydı. İnsanlar kitap almak ve okumak için kitap evlerine, sahaflara gitmek yerine digital mecraları tercih ediliyor.” şeklinde konuştu.
“Geri dönüşüme katkı”
Sahaf Nizamettin Korucu geri dönüşümle yakından ilgilendiklerini ifade ederek, “Günümüz dünyasında geri dönüşüm önemli bir kavram. Biz de kağıt dönüşümü noktasında geri dönüşüme katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu daha çok test ve hazırlık kitapları ile oluyor. Çözülmüş, çizilmiş, vakti geçmiş sınava hazırlık kitaplarını artık işe yaramıyorsa geri dönüşüme gönderiyoruz. Kâğıt olarak ekonomiye kazandırıyoruz. Daha temiz ve az kullanılmış olanları ise bütçesi yeterli olmayan ihtiyaç sahipleri öğrencilerimize uygun fiyatla satışa sunuyoruz.” dedi.
“İnsanlar hatıralarını bırakıyor”
Korucu, sahaflığın duygusal taraflarının da olduğunu, kitapların arasında takvim yaprağı, veda notu, aşk sözleri, gül kurusu gibi değer katan şeylere de sıkça rastladıklarını anlatarak, sözlerine şöyle devam etti, “Eski kitapları almak kadar satmakta duygu dolu anlara sahne olabiliyor. İnsanlar eski kitaplarla birlikte hatırlarını, yaşanmışlıklarını ya da sevdiklerinden aldıkları hediyelerini bırakıp gidiyorlar. Bazen de birkaç gün sonra gelip kitaplarını geri almak istiyorlar.”
Sahaf dükkânının 70 senelik bir tarihi olduğunu söyleyen Nizamettin Korucu “ Bu sahaf dükkânının asırlık olduğunu söyleyenler de var. Şu anda kitaplığımızda en eski kitap ise 50 senelik bir geçmişe dayanıyor. Yaklaşık 10 bin kitabı da misafir ediyoruz. ” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: dijital yaşama direnen sahaflık
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ