Dijital atölye eğitimleri devam ediyor

Dijital atölye eğitimleri devam ediyor

Genel 29.08.2024 09:33:15 0
Dijital atölye eğitimleri devam ediyor
Tarih: 29.08.2024 09:33 Güncelleme: 29.08.2024 09:33
Aras Elektrik, saha personeline “Sanal Gerçeklik” eğitimleri aldırarak birçok farklı senaryonun simüle edildiği eğitim içerikleriyle çalışanların gelişimlerine katkı sağlıyor.
TEDAŞ’ın Dijital Atölye Sistemi projesi kapsamında hazırladığı, elektrik dağıtım şebekesinin tamamının modellendiği, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, problem simülasyon sistemi, dijital deney sistemi ve etkileşimli bilgi sistemi teknolojileri kullanılarak dijital ortama aktarılan uygulama ile çalışanlar, güvenli bir ortamda pratik yaparak deneyim kazanıyor. Yaklaşık 250 farklı senaryonun bulunduğu eğitim, içerikleriyle de göz dolduruyor.
Eğitim Müdürü Murat Caf, “Elektrik dağıtım sektöründe arıza, onarım ve bakım çalışmalarının sanal gerçeklik teknolojisiyle birleşerek uygulanabiliyor olması önemli bir gelişme. Sanal gerçeklikle yapılan eğitimler, personelin gerçek dünyadaki riskleri deneyimlemeden önce uygulamalı becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyacak. Özellikle elektrik dağıtım sektöründe, doğru tekniklerin ve prosedürlerin öğrenilmesi kritik önem taşıyor ve sanal gerçeklik bu süreci daha etkili hale getirmiş olacak” dedi.
Projeyi, hem sektör hem de Şirket için önemli bir adım olarak gördüğünü belirten Caf, “Uygulama, sanal gerçeklik ile uyumlu kablolu ya da kablosuz VR gözlüklerde çalışıyor. Bu eğitimler için kullanılan yazılım ve donanımların, gerçekçi senaryoları ve interaktif öğrenme deneyimlerini sunabilmesi oldukça önemli. Çalışanlar, sanal ortamda farklı senaryolarla karşılaşarak pratik yapabiliyor ve bu sayede gerçek hayattaki uygulamalara daha hazır hale gelmiş oluyorlar.” ifadelerini kullandı.
Personel Dijital Atölye uygulaması hem iş güvenliğini artırmaya hem de operasyonel verimliliği iyileştirmeye yönelik önemli bir adım olarak görünüyor. İşletme Elektrik Bakım Teknisyeni Murat Şimşek, “Aldığımız bu eğitimle, gerçek hayattaki çalışmalardan oluşturulan senaryoları sanal ortamda gerçekleştirme fırsatı yakaladık. Bizim için çok farklı bir deneyimdi. Sahada yapmış olduğumuz çalışmaların üç boyutlu halini burada tecrübe etmek çok güzeldi. Özellikle yeni işe başlayan arkadaşlarımız için önemli bir eğitim olacak ve sahaya çıkmadan, simülasyon üzerinden bakım onarım çalışmalarını yaparak tecrübe kazanmış olacaklar.” dedi.
TEDAŞ Dijital Atölye Sistemi Sanal Gerçeklik uygulamasında, Yüksek Gerilim (YG) yeraltı kablosu başlık yapımı, direklere inme çıkma, direk tipi trafoda YG sigorta değişimi, modüler hücre bakımı, manevralar gibi senaryolardan oluşan sanal gerçeklik çalışmaları yapılabilecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ