Didim Gözyaşlarına Boğuldu: İsrail'in Katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi'ye Veda!

Aydın'da yürekleri yaralayan veda: Ayşenur Ezgi Eygi son yolculuğuna uğurlandı.

Genel 14.09.2024 16:46:00 0
Didim Gözyaşlarına Boğuldu: İsrail
Tarih: 14.09.2024 16:52

İSRAİL'İN KURBANI AYŞENUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Aydın'ın Didim ilçesinde, İsrail askerlerinin hedef aldığı Ayşenur Ezgi Eygi, memleketi Didim'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Genç kadının cenazesi Didim Merkez Camisinden kaldırıldı.

BABA EVİNDE HELALLİK ALINDI, DUALAR EDİLDİ

Aydın'ın Didim ilçesinde, Batı Şeria'da İsrail askerlerince vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için baba evinde helallik ve dua edildi. Didim Devlet Hastanesi'nden alınan naaş, Altınkum Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Bu esnada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Eygi ailesine eşlik etti. Evde yapılan duanın ardından cenaze Didim Merkez Camisine taşındı.

SLOGANLARLA UĞURLANDI

Helallik alınmasının ardından, olaya büyük tepki gösteren vatandaşlar "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

 

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDAN TAZİYELER GELDİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, olayın ardından Eygi ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da Ayşenur Ezgi Eygi'nin Altınkum Mahallesi'ndeki evini ziyaret ederek akraba ve yakınlarıyla görüştü.

“SONUNA KADAR PEŞİNDEYİZ”

Ayşenur Ezgi Eygi'nin insanlık mücadelesini unutmayacaklarını ifade eden Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu olayın peşini bırakmayacağını ve uluslararası mahkemelerde hesap sorulacağını belirtti. İsrail ve Amerika'nın desteğini vurgulayan Kurtulmuş, Ayşenur'un kanının mukaddes olduğunun altını çizdi. Ayrıca Rachel Corrie'yi anarak, Filistin davasına sahip çıkan herkese saygılarını sundu.

ANNE BIRDEN'İN YÜREK YAKAN FERYADI

Ayşe Birden, kızının hevesli, hareketli ve sevgi dolu biri olduğunu anlattı. Kızının Filistin topraklarında şehit olduğunu belirten Birden, devletten tek isteğinin kızının hakkının aranması olduğunu, kızının kanının yerde kalmasını istemediğini yürek burkan cümlelerle dile getirdi. Birden ayrıca Torunu Ayşenur'u her zaman neşeyle hatırlayacağını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Batı Şeria'da barışçıl bir protesto sırasında İsrail askerleri tarafından başından vurularak ağır yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi, Türkiye'nin diplomatik çabaları sonucu yurda getirilmişti. İnsan hakları aktivisti olan Eygi, 2003'te benzer bir kaderi paylaşan Rachel Corrie gibi İsrail işgaline karşı Filistinlilere destek vermekteydi.