Dezenformasyon hız kesmiyor

CHP'li Ali Mahir Başarır, KYK yurtlarındaki iddiaların asılsız olduğunu gözleriyle gördü

Politika 10.02.2023 09:06:00 0
Dezenformasyon hız kesmiyor
Tarih: 10.02.2023 09:06 Güncelleme: 10.02.2023 10:56

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’deki yurtlarla ilgili sosyal medyada yer alan ’müstehcen görüntü, odalarda nargile içildiği ve Suriyelilerin yerleştirildiği’ yönündeki iddialar üzerine gittiği Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdunda, iddiaların asılsız olduğunu gözleriyle görünce, dışarıda toplanan kalabalığı ikna ederek dağılmalarını sağladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde evlerini kaybeden binlerce depremzedenin Mersin’e gelişleri sürüyor. KYK Genel Müdürlüğünün öğrenci yurtlarını depremzedelere açmasının ardından, yıkımın yaşandığı şehirlerden gelen depremzedeler, AFAD koordinesinde KYK Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdunda misafir edilmeye başlandı.

Depremzedelerin yurtlarda misafir edilmeye başlamasından kısa bir süre sonra bazı sosyal medya hesaplarından, ’KYK yurtlarına daha çok Suriyelilerin yerleştirildiği, bu kişilerin konuk edildikleri odalarda nargile içtikleri ve müstehcen içerikli görüntüler paylaştıkları’ yönünde iddialar yer aldı. Tepki çeken iddiaların ardından Hatay’daki temaslarını yarıda bırakarak Mersin’e gelen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, merkez Yenişehir ilçesindeki KYK Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile Yurt Müdürü Münire Şimşek’in de eşlik ettiği incelemelerde Başarır, sosyal medyada yer alan iddiaların asılsız olduğunu kendi gözleriyle gördü.

Dışarda toplanan kalabalığa iddiaların asılsız olduğunu anlattı
Başarır, incelemelerinin ardından sosyal medyada yer alan asılsız iddialara inanarak tepkilerini göstermek için yurt binası önünde toplanan bir grup gençle bir araya geldi. Gençlere, "Gönlünüz rahat olsun, öyle bir şey yok" diyen Başarır, "Odaları gezdim. Samandağ’dan, Malatya’dan, Kahramanmaraş’tan her yerden gelen vatandaşlarımız var. Tabii ki Suriye vatandaşı olup gelen ailelerimiz de var. Ben rakamları aldım, sağolsun rakamları da verdiler. Nargile gibi, müstehcen görüntü gibi şeyler yok. Zaten odalarda böyle bir sistem de yok, odaları tek tek gezdim. Sosyal medyada olduğu gibi o görüntüler yok, hatta odaların dizaynı bile farklı. Eski görüntüler bunlar. Ben bizzat burada kalanları gördüm, Mersin milletvekili olarak içinizin rahat olmasını istiyorum. Ben bu gördüklerimi de sosyal medya hesaplarımdan paylaşacağım" dedi.

Başarır yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:
"Buradan tüm Mersinlilere sesleniyorum. Hatay’dan, Mersin’deki yurttaki iddialar üzerine geldim. Sağolsunlar bana odaları tek tek gezdirdiler. Hiçbir odada nargile ya da müstehcen görüntülerle ilgili emare yok. Hatay’dan, Kahramanmaraş’tan Türkiye’nin her yerinden yurttaşlarımız gelmiş. Tabii ki Suriyeli sığınmacılar ve Türk vatandaşı olanlar da var. Şunu herkes bilsin ki, depremden zarar gören aileler gelmiş. Odalar gayet temiz. Yaşlılar ve çocuklara öncelik verilmiş."

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Dezenformasyon kesmiyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ