Devlet Bahçeli, Suriye Türkmen heyetini kabul etti

SMO'ya bağlı Hamza Özel Kuvvetler Tümeni komutanı Seyf Polat ve Süleyman Şah Tümeni Komutanı Muhammed Cesim, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Aynı isimler Alaattin Çakıcı'yla da görüşme gerçekleştirmişti.

Dünya 18.07.2024 22:26:00 0
Devlet Bahçeli, Suriye Türkmen heyetini kabul etti
Tarih: 18.07.2024 22:29

Türkiye'nin Suriye ile normalleşme süreci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı ile ilgili söylediği ılımlı açıklamalarla gündemde.

Bu süreçte Cumhur İttifakı'nın en güçlü ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisinde de Devlet Bahçeli bir görüşme gerçekleştirdi.

Suriye Türkmenleri Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinde, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Feti Yıldız, Genel Başkan Başdanışmanı Eyüp Yıldız ve MHP 21. ve 28. dönem Çorum Milletvekili Sayın Vahit Kayrıcı ile bir araya geldi.

Hamza Özel Kuvvetler Tümeni komutanı Seyf Polat ziyaretle ilgili olarak "Büyük bir gururla, tüm Türkmenlerin manevi lideri ve bölgenin güven ve huzur içinde yaşaması için milli çalışmanın önemini ilham eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettik. Kendisine Suriyelilerin ve özellikle Türkmenlerin selamlarını ilettik. Suriye davasına verdiği destek için şükranlarımızı arz ettik. Zatıalileri, Türk ve Suriyeli halkları arasındaki tarihi kardeşliği vurguladı’’ dedi.

Fikir alışverişinde bulunuldu

Genel merkezde gerçekleşen kabulde Devlet Bahçeli, Suriye Türkmenlerinin saha ve siyasi durumlarını ve gelecekleri ile ilgili kaygılarının üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Suriye Türkmenlerinin beklentilerini ve sorunlarını dinleyen Bahçeli, Suriye Türkmenleri ile ilgili görüşlerini ve düşüncelerini heyete sundu ve Türkmenlerin vermiş olduğu mücadeleleri takdir ettiğini dile getirdi.

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, Suriye Türkmenleri‘ne Türk devlet ve milleti olarak dün olduğu gibi bugün de ve yarın da desteklerini sürdüreceklerini ifade etti. Ayrıca Bahçeli, MHP olarak Türkmenlerin her zaman yanında olduklarını ve Suriye Türkmenlerinin haklı davalarını Türk devletinin ve milletinin bir parçası olduğunu ve her şartta Suriye Türkmenlerini her şartta destekleyeceklerinin altını çizdi.

Alaattin Çakıcı da görüşmüştü

Hamza Özel Kuvvetler Tümeni komutanı Seyf Polat, dün Alaattin Çakıcı'yla da görüşmüştü.

Polat sosyal medya hesabından bu görüşmeyle ilgili bir paylaşımda bulunmuştu.

Polat paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bugün değerli büyüğümüz, abimiz Alaattin Çakıcı’yı ziyaret ettik. Çok verimli bir sohbet gerçekleştirdik.

Destek ve misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür eder saygılarımı arz ederim.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem