Devlet-sanayi iş birliğiyle üretilen konteyner ve çadırlar deprem bölgesine gönderiliyor

Devlet-sanayi iş birliğiyle üretilen konteyner ve çadırlar deprem bölgesine gönderiliyor

Genel 15.02.2023 11:22:40 0
Devlet-sanayi iş birliğiyle üretilen konteyner ve çadırlar deprem bölgesine gönderiliyor
Tarih: 15.02.2023 11:22 Güncelleme: 15.02.2023 11:22
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile AFAD koordinasyonunda sanayicilerle deprem bölgeleri arasında kurulan yardım köprüsünün çalışmaları sürerken, afetzedeler için çadır ve konteyner üretmek için kolları sıvayan sanayiciler seferber oldu.
Ankara’daki üreticiler deprem bölgesindeki talepleri karşılamak için kapasitelerini arttırarak 24 saat mesai sistemine geçti. Bölgeye çadır ve konteyner göndermek kapasitesini artıran firmalardan Paysa Prefabrik de hem çadır hem de konteyner üretimi için kollarını sıvayarak günlük üretimini iki kat arttırdı.

“Yoğun talep alıyoruz”
Tüm çalışanlarıyla birlikte aralıksız mesai yaptıklarını kaydeden firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Yalçınkaya, “Depremin haberini alır almaz biz zaten hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Hem çadır üretiminde hem konteynır üretiminde. Şu anda da yoğun şekilde iki üründen çok ciddi talepler alıyoruz. Hem devletin hem de yardımseverlerin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Şu anda mesai arkadaşlarımız 7 gün 24 saat çalışıyorlar. Depremler olunca bütün ekip arkadaşlarımızı tekrar fabrikaya davet ettik, getirdik, sürekli ekibimizi artırmaya çalışıyoruz. Zor bir süreçten geçiriyoruz” dedi.

“İzolasyonlu soba kurulabiliyor”
Yalçınkaya, AFAD ile sürekli irtibat halinde olduklarını ifade etti. Ankara’daki AFAD kriz ve koordinasyon merkezini ziyaret ettiğini anlatan Yalçınkaya, “Biz şu anda sadece 4x6 ebatlarında deprem çadırı üretiyoruz. Bu çadırlar izolasyonlu, soba kurulabilen, soba bacası olan, bir ailenin içerisinde rahatça yaşayabileceği çadırlar. Bunları hiç bekletmeden tamamlandıkça peyderpey bölgelere gönderiyoruz” dedi.

“Devletimizin, milletimizin hizmetindeyiz”
Günlük olarak en az 1 tır çadır sevkiyatı yaptıklarını belirten Yalçınkaya, “Bu tesis 24 saat çalışıyor. Bu deprem sürecinde bir üretici olarak devletimizin, milletimizin, özel sektörün hizmetindeyiz. Onlara mümkün olduğu kadar hızlı, zamanında hizmet vermek istiyoruz. Elimizden geldiğince burada daha hızlı hareket etmeye çalışıyoruz. Tedarikçilerimiz de genelde bu konuda ellerinden gelen desteği vermeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Hatay’a bin konteyner
Depremlerin meydana geldiği ilk anlardan itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda sanayiciler, bu süreçte depremzedelere yardımcı olmak için her türlü dayanışmayı gösteriyor. Sanayicilerin oluşturduğu yardım koridorunda, önem sırasına göre malzeme ve ekipmanlar deprem bölgesine ulaştırılıyor. Bölgedeki en önemli ihtiyaçların başında gelen barınmayı çözmek için de çalışmalar sürüyor. Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ile Konya Büyükşehir Belediyesi Hatay OSB yanında 1000 konteynerlik, konteyner kent kurma kararı aldı.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç öncülüğünde, 40 meslek komitesi başkanının koordinasyonu ile deprem bölgesinde konteyner yaşam merkezi kurulması çalışmaları da sürüyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ