Develi’de deprem bölgesi için çadır üretimine başladılar

Develi’de deprem bölgesi için çadır üretimine başladılar

Genel 12.02.2023 17:07:25 0
Develi’de deprem bölgesi için çadır üretimine başladılar
Tarih: 12.02.2023 17:07 Güncelleme: 12.02.2023 17:07
Kayseri’nin Develi ilçesindeki Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya atölyesinde depremzedeler için çadır üretimine başlandı.
Konuyla ilgili bilgi veren gönüllüler temsilcisi Yılmaz Özalp; Develi’deki hayırsever esnafların, hayırsever vatandaşların katkıları ile topladıkları 70 bin TL ile üretime başladıklarını söyledi. Özalp; içi keçe, altı strafor olarak soğuktan etkilenmeyen çadırlar üretildiğini belirterek, "Bir kaç gündür deprem bölgesindeydik, bölgedeki ihtiyaçları bizzat yerinde tespit ettik, gördüğümüz birçok yerde çadır eksiği vardı, ulaşamayan çadırlar vardı. Şuan muhtemelen birçok yere ulaşmıştır. Ama hala bize çadır eksiği olduğunu söyleyenler var, ihtiyaç bildirenler var. Biz de bu konudan dolayı kendi imkânlarımızla Develi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyesinde burada birkaç arkadaş birlikte olduk ve Develi’yi organize ettik. Sizlerden topladığımız paralarla içleri keçe altları strafor olan soğuktan koruyacak şekilde çadır imalatına başladık. Yaklaşık 70 bin TL para topladık, bu paralar ile Develi şuanda hızlı bir şekilde çadır üretimine devam ediyor. Çadırlarımız inşallah biter bitmez yola çıkacak, nokta nokta bölgelere bizzat kendimiz dağıtacağız. Bundan sonra da burayı bir çadır üretim merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ünal Türkoğlu ise; "Okulumuz mobilya atölyesinde, Develi’deki sanayi esnafımızın, öğretmenlerimizin, okulumuz personelinin ve diğer gönüllülerin çalışmalarıyla deprem bölgesindeki depremzede kardeşlerimiz için deprem çadırı üretiyoruz. Bu konuda bize destek olan tüm gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Deprem çadırı üretimi noktasında malzeme desteğinde bulunan arkadaşlarımıza da yine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Gencinden yaşlısına herkesin seferber olduğu bu dönemde 8 yaşındaki küçük Mehmet de çadır imalatına yardım etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ