Dev Derbilerin Tarihleri Açıklandı: Fenerbahçe-Galatasaray ve Trabzonspor-Beşiktaş Çarpışmaya Hazır!

Süper Lig'de derbi heyecanı: Tarihleri açıklandı.

Spor 4.09.2024 15:50:00 0
Dev Derbilerin Tarihleri Açıklandı: Fenerbahçe-Galatasaray ve Trabzonspor-Beşiktaş Çarpışmaya Hazır!
Tarih: 04.09.2024 15:53 Güncelleme: 07.09.2024 00:19

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezon öncesinde Süper Lig'in fikstüründe yapılan güncellemeleri ve ertelenen maçların yeni tarihlerini kamuoyu ile paylaştı.

ERTERLENEN MAÇLAR VE 5-6. HAFTA FİKSTÜRLERİ AÇIKLANDI

TFF tarafından yapılan açıklamaya göre, Süper Lig'de 3. haftanın ertelenen maçları için takvim belirlendi ve 5. ile 6. haftaların fikstürü de kesinleşti. Bu fikstür güncellemesiyle, futbolseverlerin merakla beklediği iki büyük derbinin tarihleri de netleşmiş oldu.

DERBİ TARİHLERİ BELLİ OLDU

Özellikle ligin 6. haftasında bir araya gelecek olan Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki dev derbi, 21 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'da oynanacak. Bir diğer dikkat çeken karşılaşma olan Trabzonspor - Beşiktaş mücadelesi ise, 5. hafta kapsamında 15 Eylül Pazar günü futbolseverlerle buluşacak.

İLK YARININ PROGRAMI YAKINDA AÇIKLANACAK

Federasyonun belirttiğine göre, kulüplerin seyahat ve konaklama planlarını rahatlıkla yapabilmeleri için öncelikle mevcut erteleme maçları ve yakın haftaların programı duyuruldu. İlk yarıya dair detaylı maç programının ise önümüzdeki haftalarda açıklanacağı ifade edildi.

UEFA MÜSABAKALARI NEDENİYLE ERTELEMELER

Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir gibi UEFA kulüp müsabakalarında yer alan ekiplerin maç takvimlerinin sıkışıklığı sebebiyle ertelemeler yapıldı. Belirlenen taslak tarihler, bu takımların Avrupa'daki performansları ve programları göz önünde bulundurularak hazırlandı. TFF, bu ekiplerin UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'ndeki karşılaşmalarına uygun olacak şekilde 17, 18 ve 19 Eylül 2024 tarihlerinde maçların oynatılmasını planladı.