Dev Derbi Sonrası Disiplin Sevkiyatı: Fenerbahçe ve Galatasaray PFDK'lık Oldu!

Derbinin PFDK sevkleri açıklandı: Fenerbahçe ve Galatasaray disiplin kurulunda.

Spor 24.09.2024 23:51:00 0
Dev Derbi Sonrası Disiplin Sevkiyatı: Fenerbahçe ve Galatasaray PFDK
Tarih: 24.09.2024 23:54

DERBİNİN PFDK BİLANÇOSU

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve büyük heyecana sahne olan derbinin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen isimleri belli oldu. Süper Lig'in 6. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe sahasında Galatasaray'ı ağırladı ve mücadeleden 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından iki takım ve bazı isimler hakkında PFDK sevkleri yapıldığı duyuruldu.

GALATASARAY'IN PFDK YOLCULUĞU

Galatasaray, bu derbi maçında birden fazla oyuncusunun sarı kart görmesinin ardından takım olarak sportmenliğe aykırı davranıştan dolayı disiplin kuruluna sevk edildi. Toplamda altı Galatasaray oyuncusunun sarı kart görmesi kurallara aykırı olarak değerlendirildi.

FENERBAHÇE'NİN SEVK NEDENLERİ

Üstelik, Fenerbahçe de üç farklı gerekçeden dolayı PFDK'ya sevk edildi. Bunlar arasında "çirkin ve kötü tezahürat", "saha olayları" ve "talimatlara aykırı hareket" gibi disiplin ihlalleri yer alıyor. Bu gelişmeler ışığında sarı-lacivertli takımın kurul karşısında vereceği savunma merak konusu.

BEŞİKTAŞ YÖNETİCİSİ VE BREKALO DA SEVK EDİLDİ

Diğer yandan Beşiktaş Yöneticisi Kaan Şakul'un da sportmenliğe aykırı hareket ettiği gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildiği kaydedildi. Aynı zamanda Antalyaspor maçında kırmızı kart gören Kasımpaşalı Hırvat futbolcu Josip Brekalo'nun da kural dışı hareketlerinden dolayı tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildiği bildirildi. Bu kararlar, Süper Lig'de disiplin ihlallerine karşı sıkı tutumun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem