DES Genel Başkanı Çelebi: "Proje okullarına atamalarda eğitimin kalitesi düşünülmüyor"

DES Genel Başkanı Çelebi: "Proje okullarına atamalarda eğitimin kalitesi düşünülmüyor"

Eğitim 14.04.2025 11:13:44 0
DES Genel Başkanı Çelebi:
Tarih: 14.04.2025 11:13 Güncelleme: 14.04.2025 11:13
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, Proje okullarına atamalarda eğitimin kalitesi düşünülmediğini belirtti.
Proje okullarına İdareci ve öğretmen görevlendirme sürecinin başlayıp bitmesiyle tekrar gündeme gelen proje okulları atama uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulunan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, "Proje okullarına yapılan atamalarda eğitimin kalitesi düşünülmüyor. Bırakın objektif olmayı hiçbir kriterin bulunmadığı, kadrolaşmanın hat safhada olduğu, denetimin hiç olmadığı, atamayı yapanların sorumluluk almadığı bu atama usulü öğrencilerin faydasının düşünülmesinden çok belirli bir grubun bir okulda birikmesine hizmet etmektedir’’ dedi.
Çelebi, "Sendikal ve ideolojik kadrolaşmanın önünü açan bu uygulamaya yetkili sendikanın sessiz kalmasının sebebi ise idare ile çıkar ilişkisi içinde olmalarındandır. Yetkili sendika idarenin haksız ve yersiz uygulamalarına ses çıkartmama karşılığında, üyelerinin liyakatsiz bir şekilde belirli yerlerde kadrolaşmasının sağlıyor" diye konuştu.
Bu uygulamadan vazgeçilsin
"Açıklanan atama sonuçlarından anlıyoruz ki atama kriterleri içinde eğitime dair endişeden çok ideoloji, sendika ve derneklerin endişeleri ön plana çıkmıştır" diyen İshak Çelebi, sözlerine şöyle devam etti; "Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak mağdur edilen öğretmenlerin sesi olmakta kararlı ve ısrarcıyız. Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak çağrıda bulunuyoruz. Ülkemizin en zeki öğrencilerinin eğitim gördüğü okullara atama yapılması için hazırlanmış olan Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği referans olarak eğitimde kazanım değil de kişisel ilişkilere müsaade ederse orada okuyan çocuklara fayda değil zarar verir. Liyakat, donanım, güncellik, çalışkanlık, iletişim ve uzmanlık gibi belirleyici özellikleri üzerinde taşıyan öğretmenlerimizin bu okullarda çalışmasına engel olunmamalıdır. Torpil, iltimas, liyakatsizlik, adaletsizlik ilkel davranışları eğitim camiası içinde görmek istemiyoruz. Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak bu atamaların merkezi sınavla yapılması gerekmektedir. Bütün sendikaları bu konuda sendikamızı desteklemesini istiyoruz. Hakkaniyetli atamaların eğitime olumlu yansıyacağından eminiz."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ