Dereiçi Kanyonu mesire alanı oluyor

Dereiçi Kanyonu mesire alanı oluyor

Genel 4.09.2022 11:20:29 0
Dereiçi Kanyonu mesire alanı oluyor
Tarih: 04.09.2022 11:20 Güncelleme: 04.09.2022 11:20
Kars Dereiçi bölgesi atıl durumdan kurtuluyor. Kars Çayı’nın geçtiği etrafında ağaçların bulunduğu bölge mera vasfından çıkarıldı. Mera vasfından çıkarılan bölge mesire alanı olarak vatandaşların hizmetine açılacak.
Dereiçi Kanyonu’nu Orman Genel Müdürlüğü’nce yeşillendirilerek, günümüz şartlarına uygun hale getirilerek vatandaşlara hizmet verecek hale getirilecek.
Türkiye’de mera vasfında bulunan bir alanın son zamanlarda ilk kez mera vasfından çıkarıldığına dikkat çeken Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Kars merkezin insanımızın kullanabileceği bir yeşil alana, bir mesire alanına ihtiyacı olduğunu biliyorsunuz. Bizim Dereiçi bölgemiz var. O bölgede zamanında Milli Parkların yaptığı bir park vardı. Ama küçüktü, kapasitesi yetersizdi. Atıl hale geldi, kullanılamadı ve sistemden çıktı” dedi.
Dereiçi bölgesiyle ilgili uzun süreden beri yaptıkları çalışmanın sonuçlandığını ifade eden Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Dereiçi bölgesinin, o alanın büyük kısmının, etap etap çünkü orası çok büyük Dereiçi bölgesi orayı Orman Bakanlığı’nın, Orman Genel Müdürlüğü’nün hizmetine verdik. Orası mera bölgesiydi. Onu meradan çıkardık. Kolay değildir meradan bir alanı çıkarmak. Belki Türkiye’de son zamanlarda çıkan tek meradır. Meradan çıkardık. Ormana devrettik. Şimdi Orman Genel Müdürlüğü çok güzel bir projeyle orayı ağaçlandıracak, yeşillendirecek, güzelleştirecek ve insanımızın hizmet veriyor hale getireceğiz” diye konuştu.
Dereiçi Kanyonu Kars Çayı’nın geçtiği, etrafında tarihi yerlerinin bulunduğu bir yer olarak da dikkat çekiyor. Geçmişte Askeriye olarak kullanılan bölge, askeriyenin bölgeden çekilmesiyle birlikte atıl hale gelmişti. Karslıların sık sık mesire alanı olarak kullandığı bölge, içerisinde kamelyalar, çocuk parkları ve oturma grupları yapılacak. Hayata geçirilecek olan Dereiçi bölgesi projesi bölgeyi atıl durumdan kurtarırken, Kars’ta çok güzel bir mesire alanı kazandırılmış olacak.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: dereiçi kanyonu mesire alanı oluyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ