Derecik’in aloe vera üreticisi pazarlama sıkıntısı yaşıyor

Derecik’in aloe vera üreticisi pazarlama sıkıntısı yaşıyor

Ekonomi 5.02.2025 10:46:50 0
Derecik’in aloe vera üreticisi pazarlama sıkıntısı yaşıyor
Tarih: 05.02.2025 10:46 Güncelleme: 05.02.2025 10:46
Hakkâri’nin Derecik ilçesinde devlet desteğiyle aloe vera eken İbat Güngör, yüksek verim sağlasa da ürünlerini satmakta güçlük çekiyor.
Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Derecik ilçesine bağlı Beşikağaç köyünde yaşayan genç girişimci İbat Güngör, iki yıl önce devlet desteğiyle kurduğu serada aloe vera üretimine başladı. Güngör, üretimde başarılı sonuçlar elde etse de pazarlama konusunda ciddi zorluklarla karşılaştı. Genç girişimcilik ruhuyla aloe vera bitkisinin üretimine büyük bir hevesle başlayan İbat Güngör, pazarlama aşamasındaki zorlukları ise bölgedeki diğer üreticilerle iş birliği yaparak çözmeye çalışıyor.

"Pazarlamada sıkıntı yaşıyoruz"
Aloe vera bitkisine kozmetik ve ilaç sektöründe büyük bir talebin olduğunu ifade eden Güngör, "Ürünleri pazarlamak konusunda yeterli bağlantıya ve bilgiye sahip değiliz. Bölgedeki diğer çiftçilerle birlikte bir pazarlama kooperatifi kurmayı düşünüyoruz ancak bu girişimin de maliyet ve organizasyonel zorluklar nedeniyle henüz hayata geçiremedik. Devlet desteğiyle seralarımızda başarılı bir üretim süreci gerçekleştirdik, fakat ürünlerimizi satabileceğimiz pazarları bulmakta zorlanıyoruz. Bu konuda daha fazla desteğe ihtiyacımız var" dedi. Pazarlama sorunlarını aşabilmek için çeşitli çözüm yolları arayışına girdiklerini sözlerine ekleyen Güngör, "Bölgedeki diğer üreticilerle iş birliği yaparak ortak pazarlama stratejileri geliştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca, sosyal medya ve e-ticaret platformlarını kullanarak ürünleri daha geniş bir kitleye ulaştırmayı hedefliyoruz. Aloe vera bitkisinin faydalarını ve üretim sürecimizin kalitesini daha fazla insana duyurmayı umuyoruz. Bu şekilde, hem üreticiler hem de tüketiciler için daha sürdürülebilir bir model oluşturabiliriz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ