Depremzedeler Kapadokya’daki otellere yerleşiyor

Depremzedeler Kapadokya’daki otellere yerleşiyor

Genel 13.02.2023 16:18:29 0
Depremzedeler Kapadokya’daki otellere yerleşiyor
Tarih: 13.02.2023 16:18 Güncelleme: 13.02.2023 16:18
Yüzyılın felaketini yaşayan Türkiye, yaralarını sarmak için birlik oldu. Depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedelere, Kapadokya bölgesindeki birçok otel kapılarını açtı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Türkiye genelinde şimdiye kadar 50 binin üzerinde depremzede otellere yerleşti.
Kapadokya bölgesindeki otellere yerleşen depremzedelere konaklamaların yanı sıra üç öğün sıcak yemek, sağlık hizmeti, özellikle çocuklar için psikolojik danışmanlık hizmetleri veriliyor.
Yüzyılın felaketine Elbistan’da yakalanan Mehmet Ayva da, eşi ve çocukları ile birlikte Kapadokya Dinler Otel’e yerleşen depremzedelerden biri. Mehmet Ayva, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Depremin merkez üssü olan Elbistan’dan geldik. Nevşehir’e ilk geldiğimiz günden itibaren çok güzel bir şekilde karşılandık. Şu an kaldığımız otelde tüm depremzedeleri çok güzel bir şekilde ağırlıyorlar. İçeride turistler ve çocuklar olmasına rağmen bize kucak açtılar. Devletimiz de bize kucak açtı. Ancak bu sürecin biraz daha uzatılmasını talep ediyoruz. Ülkemizde yüzyılın afetini yaşadık. Bunun sonuçlarının da ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Çocuklarımı ikinci gün bu bölgeye gönderdim. Eşim sağlık personeli olduğu için mecburen o bölgede 5-6 gün daha görev yaptık. Gerek Nevşehir’de gerekse Ürgüp’te depremzede olduğumuzu öğrenen herkes kucak açtı” şeklinde konuştu.
Dinler Otel Genel Müdürü Uğurhan Şaşmaz ise, “Yaşadığımız afetten dolayı öncelikle geçmiş olsun diyoruz. Afetin ilk gününden sonra bölge otelcileri depremzedelere yardımcı olmak için kapılarımızı açtık. AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmalarımıza başlayarak misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Dinler Otel olarak 100-150 kişi civarında misafir ağırlıyoruz. Bu misafirlerimize üç öğün yemek ikramının yanı sıra kıyafet ve kişisel bakım ihtiyaçları olmak üzere, çamaşır yıkama hizmeti, devletimizin gönderdiği personeller sayesinde sağlık ve psikolojik destek hizmetleri veriyoruz. Bu bölgede daha uzun kalacak misafirlerimizi de AFAD koordinasyonunda KYK yurtlarına yönlendirmeye başladık” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ