Depremzededen ağlatan teşekkür

Depremzededen ağlatan teşekkür

Genel 18.02.2023 12:36:15 0
Depremzededen ağlatan teşekkür
Tarih: 18.02.2023 12:36 Güncelleme: 18.02.2023 12:36
Zonguldak’tan deprem bölgesine yardım ulaştıran Zonguldak Belediyesi’nin ekipleri ve maden işçilerini unutmayan bir depremzede, belediyenin Beyaz Masa birimini arayarak teşekkür etti. Çağrı merkezi personeli ile depremzedenin diyalogları ise duygu dolu anlar yaşattı. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise "Enkazdan kurtulan depremzedelerimizin o telaşede bizi araması, hatırlamaları bile büyük bir nezaket. Büyük bir incelik. Biz her zaman emirlerindeyiz" dedi.
6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan depremin yaraları sarılıyor. Depremi haber alır almaz Zonguldak Valiliği’nin koordinasyonunda arama kurtarma ve yardım ulaştırma çalışmalarına katılan Zonguldak Belediyesi 70’e yakın personel ve iş makineleri ile bölgeye hareket etti. Zonguldak halkının topladığı yardımlar da depremzedelere ulaştırıldı. Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da deprem bölgesine giderek çalışmalara destek oldu.
Kahramanmaraş’ta enkazdan kurtulan bir depremzede ise Zonguldak’tan gelen yardımlardan dolayı Zonguldak Belediyesi Beyaz Masa birimini arayarak teşekkür etti. Hiç beklemediği telefon karşısında duygu dolu anlar yaşayan beyaz masa personeli Fatma Gidici’nin yardımların ulaştığını söyleyen depremzede ile diyaloğu ise duygu dolu anlar yaşattı.
Zonguldak halkına, belediye personeline, maden işçilerine teşekkür eden depremzede ile yaşadığı diyaloğu anlatan Fatma Gidici, "Zonguldak Belediyesi beyaz masa personeliyim. Kahramanmaraş’tan depremzede vatandaşımız bize ulaştı. Hiç beklemediğimiz bir telefondu. ’Yardım tırlarınız bize ulaştı. Belediye başkanınızdan, madencilerinizden, Zonguldak halkından Allah razı olsun. Göndermiş olduğunuz çoraplar, battaniyeler, kıyafetlerle ısındık. İçimiz ısındı. Yanımızda olduğunuzu bilmek bize güç kuvvet verdi’ dediler. Bu beklemediğimiz telefonda buruk bir sevinç yaşadık. Bu yüzyılın felaketini devletim ve milletim olarak en hızlı şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Milletime, devletime sonsuz güveniyorum" dedi.

"Enkazdan kurtulup o telaşede bizi araması büyük bir nezaket"
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, enkazdan kurtulup yaşadığı zorluklara rağmen teşekkür için arayan depremzedelerin büyük bir nezaket gösterdiğini anlatarak "Büyük bir incelik. Her zaman emirlerindeyiz" dedi. Depremin ardından depremzedelerin yarasına merhem olmak adına bölgeye gittiklerini hatırlatan Başkan Alan şöyle dedi:
"6 Şubat sabahı yaşanan akabinde aynı günün öğleninde ikinci bir yıkımla asrın felaketini ne yazık ki ülke olarak yaşadık. Öncelikle aziz milletimizin başı sağolsun. Rabbim bu tür felaketlerle inşallah bizi bir daha sınamaz diye dua ediyoruz. Depremin ilk anından beri gerçekten başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere; talimatıyla tüm bakanlarımız ve kamu kurumları, bizler de belediyeler olarak elimizden gelen ne varsa Valilik koordinasyonunda bir araya geldik. Zonguldak Belediyesi olarak da 70’e yakın personelimiz 18 iş makinemizle beraber başta Kahramanmaraş olmak üzere tüm depremden etkilenen 10 ilimizde arkadaşlarımızla beraber bir an evvel enkazlarda canların aranması, arama kurtarma operasyonları olmak üzere yola koyulduk. Bizler de üçüncü günün sonunda belediye başkanlarımızla beraber Kahramanmaraş’a hareket ettik. Orada hem bu felaketten etkilenen canlarını, evlerini kaybeden depremzede vatandaşlarımızın bir nebze de olsa yarasına merhem olmak adına hem de aynı zamanda başta kahraman madencilerimiz olmak üzere tüm kurumlardaki arkadaşlarımız oradaydı. Zonguldak’a döndüğümüz zaman aklımız hep orada kaldı. Sürekli oradaki arkadaşlarımızdan bilgiler aldık. Gerçekten insanın böyle kalbini sıkıştıran, sesini titreten, sözlerin boğazına düğümlendiği duygusal anlar da yaşadık. Özellikle üç depremzedemiz belediyemizin beyaz masasını arayarak teşekkür etmişler. Onları dinlerken bile içimiz burkuldu, gözlerimiz yaşardı. Bir depremzedemiz Adıyaman’dan aramış. İki depremzedemiz de Kahramanmaraş’tan aramışlar. Orada başta kahraman madencilerimiz olmak üzere belediyede görevli mesai arkadaşlarımızın gayreti için bizlere teşekkür ettiler. Hem madencilerimiz hem mesai arkadaşlarımızla gurur duyduk. Bir o kadar da içimiz burkuldu. Konuşmakta hala zorlanıyor insan. O psikolojide canları gitmiş, yakınları gitmiş. Evi, malı gitmiş. Enkazdan kurtulan depremzedelerimizin o telaşede bizi araması, hatırlamaları bile büyük bir nezaket. Büyük bir incelik. Biz her zaman emirlerindeyiz. Madenci kardeşimizin söylediği gibi bizim canımız yok, canımız Türkiye. Onların dertleriyle dertlenmek için buradayız."
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: depremzededen ağlatan teşekkür
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ