Depremzede öğretmenin eğitim azmi

Depremzede öğretmenin eğitim azmi

Eğitim 23.11.2024 09:23:00 0
Depremzede öğretmenin eğitim azmi
Tarih: 23.11.2024 09:23 Güncelleme: 23.11.2024 11:56

Van ve Gaziantep’te iki büyük deprem felaketini yaşayan Coğrafya Öğretmeni Gülmehmet Yavuz (34), yaşadığı iki büyük afete rağmen öğrencilerine ışık olmaya devam ediyor.

Bitlis’te doğup büyüyen Coğrafya Öğretmeni Gülmehmet Yavuz, hayatının en büyük sınavlarını deprem felaketleriyle verdi. Bir yandan eğitimini sürdürürken, diğer yandan doğal afetlerle mücadele eden Yavuz, azmi ve kararlılığıyla hem mesleğine olan tutkusunu hem de topluma hizmet etme arzusunu pekiştirdi. Van’da üniversite öğrencisiyken, 2011 yılındaki büyük depreme yakalanan Yavuz, yıkılan binanın enkazında kalarak yaralandı. Zorlu bir sürecin ardından eğitimini tamamlayan Yavuz, mezuniyetinin ardından Gaziantep’e atandı. Maraş merkezli büyük depreme Gaziantep’te yakalanan Yavuz, depremde ayağından yaralanarak, bir kez daha ölümle burun buruna geldi.

“Öğrencisi olduğu okulun öğretmeni oldu”

Hem öğrencilik hem de öğretmenlik döneminde iki büyük felaket atlatan Yavuz, Gaziantep’teki görevinden sonra memleketi Bitlis’e tayin oldu. Bitlis’in Güroymak ilçesinde öğrencisi olduğu Güroymak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde coğrafya öğretmeni olarak görev yapan Yavuz, yaşadığı tüm zorluklara rağmen öğrencilerine olan sevgisini ve bağlılığını hiç kaybetmedi. “Hayatın zorlukları, insanın güçlü yanlarını ortaya çıkarıyor” diyen Yavuz, yaşadığı travmaların ve zorlukların onu daha da güçlendirdiğini belirtiyor. Okulunda öğrencilerine sadece coğrafya öğretmekle kalmayan Yavuz, aynı zamanda hayatın zorluklarıyla nasıl başa çıkılacağını, hayatta kalmanın ve hayal kurmanın da önemini anlatıyor. Azim ve kararlılık, Gülmehmet Yavuz’un öğrencilerine verdiği en önemli derslerden biri olurken, yaşadığı zorluklara rağmen "Ne olursa olsun, pes etmemek gerekiyor" mesajı veriyor.

“Hiçbir zaman umudunu kaybetmedim”

Depremlerle şekillenen yolculuğunda hiçbir zaman umudunu kaybetmediğini belirten 4 çocuk babası Yavuz, bundan sonraki hayatını öğrencilerine adayacağını ifade etti. “2009-2013 yılları arasında Van’da coğrafya bölümünü okuyordum maalesef 23 Ekim 2011’deki Van depreminde enkaz altında kaldım ve 7 saate yakın bir çalışma sonrasında sağ olarak kurtarıldım ve onun sonrasında tabii ki ağır psikolojik bir süreç yaşadım tedavi gördüm. Büyük sıkıntılara rağmen eğitimimi tamamladım ve 2013’te öğretmenliğe başlamış oldum. Gaziantep’e atamam gerçekleşti. Orada da çok güzel bir süreç yaşadım. 6 Şubat Kahramanmaraş’taki depremde orada da maalesef ülkemizin acı gerçeği olan depremle yine yüzleştik ve sıkıntılar yaşadık. Ailemle birlikte buraya taşınmak zorunda kaldık. Depremde çapraz bağlarımı kopardım. 2 yıldır bunun tedavisini görüyorum. İki ameliyat geçirdim ama eğitime olan aşkım, öğrencilerime olan sevgim daha ağır bastı ve ayağıma rağmen yine eğitim ortamını terk etmedim. Öğrencilerim benim evlatlarım, kardeşlerim gibidir. Yani hepsini çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

İki kez karşılaştığı depremle ilgili bir kitap yazma sürecine girdiğini de aktaran Yavuz, amacının insanları bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Depremzede öğretmenin eğitim
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ