Depremzede kadın ‘hayat arkadaşım’ dediği ineklerini geride bırakmadı

Depremzede kadın ‘hayat arkadaşım’ dediği ineklerini geride bırakmadı

Genel 19.02.2023 17:18:24 0
Depremzede kadın ‘hayat arkadaşım’ dediği ineklerini geride bırakmadı
Tarih: 19.02.2023 17:18 Güncelleme: 19.02.2023 17:18
Büyük depremlerde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki evi yıkılan Nurşen Salhan, ’hayat arkadaşım’ dediği inekleriyle birlikte Antalya’nın Manavgat ilçesine geldi. İneklerine 4 gün boyunca kar suyu içirerek hayatta tuttuğunu anlatan Salhan, yetkililerden ve hayırseverlerden inekleriyle birlikte yaşayabileceği bir mekan istiyor.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde 50 yaşındaki Nurşen Salhan’ın Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi Aktoprak köyünde yaşadığı evi de etkilendi. 5 ay önce annesinin ölmesinin ardından tek başına yaşadığı evi ve ahırının depremde yıkılması üzerine kredi çeken Şalhan, bir kamyon tutarak Side’de yaşayan ablasının yanına sığındı. Şalhan, yanında ’hayat arkadaşım’ dediği ineklerini de getirdi. Nurşen Salhan’ın annesinin ölümünün ardından ‘yaşamamın tek gayesi ineklerim’ dediği 2 inek ve yavrularına Side’de bulunan bir otelin sahibi otelinin yanında bulunan bahçesini açtı. 3-4 gündür 4 inek otelin yanındaki bahçede otlamayı sürdürüyor.

“İneklerim benim yaşama gayem”
Yaşadıklarını anlatan Nurşen Salhan, “Annemi 5 ay önce kaybettim. Annemin ölümünün ardından tek başına yaşarken ineklerim benim yoldaşım oldu. Onlarla günümü geçiriyor, sütünü satarak geçimimi sağlıyordum. 6 Şubat gecesi meydana gelen depremde 10 haneli köyümüzde 5 hane tamamen yıkılırken, 5 hane ayakta kaldı. Benim evimin yanı sıra ineklerimin ahırı yerle bir oldu. 4 gün boyunca yardım bekledik. Bu süreçte su olmadığı için ineklerime kar toplayıp eriterek su içirdim. Onlar benim her şeyim, yaşama sebebim. Manavgat Side’de yaşayan ablam geldi ve Manavgat’a gelme kararı aldık. İneklerimi orada bırakamadım. 20 bin lira kredi çektik, araba tuttuk ve ineklerimle beraber Side’ye geldim. Burada oteli olan bir hayırsever benim otelde kalabileceğimi, ineklerimin de otelin yanında bulunan bahçede otlayabileceğini söyledi. Ben yine de ablamda kalmayı tercih ettim. İneklerimi götürecek yerim olmadığı için otelin yanındaki bahçeye bağladım” dedi.

Tek isteği inekleriyle yaşayabileceği bir mekan
İneklerini çok sevdiğini ve onlardan ayrılmasının zor olduğunu belirten Nurşen Salhan, “Benim yetkililerden ve hayırseverlerden tek isteğim, ineklerimle birlikte yaşamımı sürdürebileceğim bir mekan. Eğer böyle bir şey gerçekleşirse ineklerimi satmak zorunda kalmayacak, yaşantımı onlarla birlikte onlar sayesinde sürdüreceğim” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ