Depremzede kadın ‘hayat arkadaşım’ dediği ineklerini geride bırakmadı

Depremzede kadın ‘hayat arkadaşım’ dediği ineklerini geride bırakmadı

Genel 19.02.2023 17:18:24 0
Depremzede kadın ‘hayat arkadaşım’ dediği ineklerini geride bırakmadı
Tarih: 19.02.2023 17:18 Güncelleme: 19.02.2023 17:18
Büyük depremlerde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki evi yıkılan Nurşen Salhan, ’hayat arkadaşım’ dediği inekleriyle birlikte Antalya’nın Manavgat ilçesine geldi. İneklerine 4 gün boyunca kar suyu içirerek hayatta tuttuğunu anlatan Salhan, yetkililerden ve hayırseverlerden inekleriyle birlikte yaşayabileceği bir mekan istiyor.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde 50 yaşındaki Nurşen Salhan’ın Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi Aktoprak köyünde yaşadığı evi de etkilendi. 5 ay önce annesinin ölmesinin ardından tek başına yaşadığı evi ve ahırının depremde yıkılması üzerine kredi çeken Şalhan, bir kamyon tutarak Side’de yaşayan ablasının yanına sığındı. Şalhan, yanında ’hayat arkadaşım’ dediği ineklerini de getirdi. Nurşen Salhan’ın annesinin ölümünün ardından ‘yaşamamın tek gayesi ineklerim’ dediği 2 inek ve yavrularına Side’de bulunan bir otelin sahibi otelinin yanında bulunan bahçesini açtı. 3-4 gündür 4 inek otelin yanındaki bahçede otlamayı sürdürüyor.

“İneklerim benim yaşama gayem”
Yaşadıklarını anlatan Nurşen Salhan, “Annemi 5 ay önce kaybettim. Annemin ölümünün ardından tek başına yaşarken ineklerim benim yoldaşım oldu. Onlarla günümü geçiriyor, sütünü satarak geçimimi sağlıyordum. 6 Şubat gecesi meydana gelen depremde 10 haneli köyümüzde 5 hane tamamen yıkılırken, 5 hane ayakta kaldı. Benim evimin yanı sıra ineklerimin ahırı yerle bir oldu. 4 gün boyunca yardım bekledik. Bu süreçte su olmadığı için ineklerime kar toplayıp eriterek su içirdim. Onlar benim her şeyim, yaşama sebebim. Manavgat Side’de yaşayan ablam geldi ve Manavgat’a gelme kararı aldık. İneklerimi orada bırakamadım. 20 bin lira kredi çektik, araba tuttuk ve ineklerimle beraber Side’ye geldim. Burada oteli olan bir hayırsever benim otelde kalabileceğimi, ineklerimin de otelin yanında bulunan bahçede otlayabileceğini söyledi. Ben yine de ablamda kalmayı tercih ettim. İneklerimi götürecek yerim olmadığı için otelin yanındaki bahçeye bağladım” dedi.

Tek isteği inekleriyle yaşayabileceği bir mekan
İneklerini çok sevdiğini ve onlardan ayrılmasının zor olduğunu belirten Nurşen Salhan, “Benim yetkililerden ve hayırseverlerden tek isteğim, ineklerimle birlikte yaşamımı sürdürebileceğim bir mekan. Eğer böyle bir şey gerçekleşirse ineklerimi satmak zorunda kalmayacak, yaşantımı onlarla birlikte onlar sayesinde sürdüreceğim” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Adalet Bakanlığı 81 İlde 10 Bin Personel Alacak! Van'dan Edirne'ye İstihdam Fırsatı


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye Futbolunda Bahis Fırtınası: Ligler Askıya mı Alınıyor?


Van Spor

Cumhuriyet coşkusu sporla buluştu


Van Spor

Erzurumspor FK: "Kulübümüzün tüm kritik maçlarının bağımsız bir kurulca incelenmesini istiyoruz"


Van Spor

Tunceli’de kano yarışları renkli görüntüler oluşturdu


Van Spor

Spor yöneticiliği programı, Sporak tarafından akredite edildi


Van Spor

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ