Depremzede çocuklar yaşadıkları travmayı çeşitli etkinliklerle atmaya çalışıyor

Depremzede çocuklar yaşadıkları travmayı çeşitli etkinliklerle atmaya çalışıyor

Genel 26.03.2023 15:49:17 0
Depremzede çocuklar yaşadıkları travmayı çeşitli etkinliklerle atmaya çalışıyor
Tarih: 26.03.2023 15:49 Güncelleme: 26.03.2023 15:49
Malatya’da çadırlarda yaşamlarını sürdüren depremzede çocuklar, çeşitli etkinliklerle yaşadıkları travmayı atmaya çalışıyor. Çadırda yaşayan 12 yaşındaki Zeynep Alyusuf’ta deprem öncesi ve sonrası evini çizdi.
Kahramanmaraş depremlerinde binlerce insanın yaşamını yitirdiği ve 100 bine yakın evin ağır hasar aldığı Malatya’da kurulan konteyner ve çadır kentlerde depremzedeler yaşamlarını sürdürüyor. Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi’nde kurulan çadır kentte de depremzedeler için yaşadıkları travmayı atlatmaları adına devletin tüm birimleri el birliği ile çalışıyor. Çadır kentte kurulan psiko destek çadırlarında depremzede çocuklar için gün boyu çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Türkiye’nin farklı illerinden gönüllü olarak Malatya’ya gelen rehber öğretmenler, çadırlarda çocuklarla birlikte etkinliklere imza atarak, yaşadıkları travmayı en kısa sürede atlatmaları adına büyük çaba sarf ediyor. Yine çadır kentin güvenliğini sağlayan jandarma ekipleri de çocuklarla yakından ilgileniyor. Askerler çocuklarla gün boyu çeşitli oyunlar oynarken, güvenliğin de sağlanmasında 24 saat görev başında duruyorlar.
Depremde evleri yıkılan 12 yaşındaki Zeynep Alyusuf’ta çadır kentteki etkinliklere katılan çocuklardan biri. Buradaki etkinliklerde resimler çizen Alyusuf, deprem öncesi ve sonrası yaşadığı evinin resmini çizerek, yaşadığı süreci hayallerine yansıttı.
İzmir’den gönüllü olarak Malatya’ya gelen öğretmen Ömer Aslan, çadır kentte yaşayan çocuklara psikolojik destek verdiklerini belirterek, “Deprem korkusunu yenmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. 35 tane gönüllü öğretmenlerimizle çadırda çocuklara eğitim veriyoruz. Ayrıca sosyal destek de veriyoruz” dedi.
Gönüllü öğretmen Sevgi Köktaş’ta çadır kentte çocuklara eğitim verdiklerini belirterek, “Sosyal destek amacıyla geldik. Çocuklarımız burada resim çizerek duygularını anlatıyorlar. Psiko destek veriyoruz, çocuklarımız çadırda oyunlar oynuyorlar” şeklinde konuştu.
Van’dan gönüllü olarak Malatya’ya gelerek depremzedelerin yanında olan Erciş İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Kıdemli Astsubay Çavuş Sami Güler, “Çadır kentte çadırların güvenliğinden sorumluyuz. Gerekli yardımları yapmakla mükellefiz. Deprem bölgesinde çadır kentte yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinliyoruz ve hemen elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Depremde 11 ilimiz zarar gördü. Vefat edenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralı olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum. Türkiye’mize geçmiş olsun. Kahramanmaraş’ta ailem yaşıyor, çok şükür sağlık durumları çok iyi. Biz de burada deprem bölgesinde vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ