Depremzede çocuklar at binerek travmayı atlatacak

Depremzede çocuklar at binerek travmayı atlatacak

Genel 7.06.2023 15:32:41 0
Depremzede çocuklar at binerek travmayı atlatacak
Tarih: 07.06.2023 15:32 Güncelleme: 07.06.2023 15:32
Asrın felaketinin yaşandığı illerden biri olan Malatya’da özellikle çocukların yaşadıkları deprem travmasını atlatabilmesi adına atlı terapi programı başlatıldı. 3 ay sürecek etkinlikler ile çocuklar ve gençler, atlı terapinin yanı sıra çeşitli spor dalları ile de bu psikolojiyi atmaya çalışacak.
Battalgazi Belediyesi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak bir proje hayata geçirildi. Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Kampüsünde bulunan Atçılık ve Atlı Sporlar Uygulama ve Araştırma Merkezinde başlayan etkinlikte çocuklar, uzmanlar nezaretinde, atlı psikoterapi faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılacak.
3 ay sürecek olan proje ile 7-18 yaşındaki yaklaşık 600 depremzede çocuk burada yaşadığı deprem psikolojisini atlatmaya çalışacak. Proje ile çocuk ve gençlerin topluma bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler olarak kazandırılmasının yanı sıra çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen ve özgüveni gelişmiş bireyler haline getirilmesi hedefleniyor
Programın ilk gününde çocukları yalnız bırakmayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 6 Şubat’ta yaşanan depremin özellikle gençler ve çocukları da psikolojik olarak olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Kurumlar olarak ortak hazırladıkları proje ile gençlerin ve çocukların yaşadığı deprem stresini atmalarına yardımcı olacaklarını ifade eden Güder, “Gençlerimizin umutları solmasın, geleceğe güvenle bakabilsin. Amacımız geleceğimizi gençlere emanet ederken, gençleri geleceğe hazırlamak gerekiyor. Gerekli psikososyal destek başta olmak üzere tüm destekleri vereceğiz. Atalarımızın özellikle atlarla, su ile bir tedavi şekilleri var. Uzak Doğu’da bu tedaviler devam ediyor. Bu tür tedavilerin insanları rahatlattığını görüyoruz” diye konuştu.
Programa ev sahipliği yapan Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli’de 3 ay sürecek olan etkinliklerde gençler ve çocuklara at bitmenin yanı sıra çeşitli spor etkinlikleri ile psikolojik destek sunacaklarını söyledi.
Depremin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen devletin ana gündeminin deprem olduğunu hatırlatan Bentli, “11 şehirdeki depremden etkilenen hem gençler hem yetişkinlere neler yapılabilir, rahatlarını nasıl sağlayabiliriz diye var gücümüz ile çalışıyoruz. Bizde üniversite olarak ev sahibi olarak sosyal destek vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Asrın felaketini yaşayan çocuklarda, yaşadıkları korku ve stresi bu tür etkinliklerle atma fırsatı verdikleri için yetkililere teşekkür ederek, o kara günü unutulmayacak bir süreç olduğunu söylediler. Programda sırayla at binen çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken, alanda kurulu aktivitelere de katılarak güzel bir gün geçirdiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ