Depremzede çift anne baba olmanın sevinciyle teselli buldu

Depremzede çift anne baba olmanın sevinciyle teselli buldu

Genel 14.02.2023 10:05:11 0
Depremzede çift anne baba olmanın sevinciyle teselli buldu
Tarih: 14.02.2023 10:05 Güncelleme: 14.02.2023 10:05
Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan ve depremden sağ kurtulan Topaloğlu ailesi, ikinci evlatlarını sağlıklı bir şekilde kucaklarına alarak teselli buldu.
Antakya’da yaşayan Okan Topaloğlu (33), eşi Asena Topaloğlu (24) ve kızları Zeynep (3) deprem afetinden sağ olarak kurtulmayı başardı. İkinci kez anne olmayı beklerken hamileliğinin son günlerinde meydana gelen deprem sırasında büyük korku yaşayan Asena Topaloğlu, eşi ve kızıyla birlikte bulundukları evden kaçmaya çalışırken merdivenlerde düşüp yaralandı. Eşinin de yardımıyla binayı terk eden Asena Topaloğlu, daha sonra geniş bir araziye geçerek güvenli noktada yardım beklemeye başladı.
Deprem nedeniyle evleri oturulamaz hale gelen Topaloğlu ailesi, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine gelerek bir akrabasının evine misafir olarak yerleşti. Hamile olan Asena Topaloğlu ise doğum sancıları başlayınca Çaycuma’dan Bartın Kadın ve Çocuk Hastanesine sevk edildi.
Topaloğlu çiftinin ikinci kızları başarılı bir doğum operasyonu sonrasında 3 kilo 150 gram ağırlığında ve sağlıklı bir şekilde dünyaya gözlerini açtı. Topaloğlu çifti ismini Ela verdikleri ikinci çocuklarını sağlıkla kucaklarına almanın mutluluğu ile teselli buldu.
İkinci kez anne olmanın sevincini buruk bir şekilde yaşayan Asena Topaloğlu, deprem sırasında merdivenlerden düştüğünü ve büyük korku yaşadığını ifade ederek, “Ben inerken merdivenlerden düştüm, karnımı çarptım. Orada da hastaneler yıkıldı biliyorsunuz. Mecbur buraya gelmek zorunda kaldık. Geldikten iki gün sonra da doğum yaptım. Çok mutluyum bir yandan da orada evimiz gitti. Kızım geldi dünyaya sağlıklı bir şekilde. Hem mutluyuz hem de bir yandan mutlu değiliz. Orada evimiz her şeyimiz gitti” dedi.
Baba Okan Topaloğlu ise deprem sırasında kapıların bile açılmadığını kaydederek, “Çok zor şeyler yaşadık o gün. Hatırladıkça zaten eve girmeye korkuyoruz. Şu an ağabeyimde kalıyoruz ama evde kaldığımızda ev sallanıyor gibi oluyor. O anda merdivenlerden düştük. Merdivenler yıkıldı. Bir yandan eşim hamileydi işte merdivenlerden düştü. Bir yandan kızım. Kapılar açılmıyor. Hava da yağmurluydu. Gece tarlalara kaçtık yürüyerek” şeklinde konuştu.
İkinci kızını kucağına almış olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu da söyleyen baba
Topaloğlu, “O yandan çok mutluyum. Çok heyecanlıyım. Çok şükür canımız kurtuldu. Çok şükür Allah’a. Allah herkesten razı olsun. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ