Depremin yıktığı Kiltepe, kentsel dönüşümle ayağa kalkacak

Depremin yıktığı Kiltepe, kentsel dönüşümle ayağa kalkacak

Genel 1.09.2023 09:59:13 0
Depremin yıktığı Kiltepe, kentsel dönüşümle ayağa kalkacak
Tarih: 01.09.2023 09:59 Güncelleme: 01.09.2023 09:59
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da, bin 603 yapıdan bin 100’ünün hasar aldığı Yeşilyurt-Kiltepe Mahallesi kentsel dönüşümle ayağa kalkacak.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşanan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kiltepe Mahallesi’nde neredeyse sağlam yapı kalmadı. Kentin en eski yerleşim alanlarından biri olan mahallede bin 603 bağımsız bölümün bin 100’ü hasar alarak kullanılamaz hale gelirken, yapılacak yeni konutlar ve sosyal yaşam alanlarıyla birlikte bölgenin modern ve yaşam standartı yüksek bir çehreye kavuşması için çalışma başlatıldı.

“Mahallemizdeki bin 603 yapının bin 100’ü hasar gördü”
Depremlerde mahallelerinin büyük yıkım yaşadığını belirten Kiltepe Mahalle Muhtarı Cemal Demirtaş, ”6 Şubat depremlerinde bin 603 yapıdan bin 100’ü hasar aldı. Depremler sonrası mahallemiz kentsel dönüşüm programına alınırken, Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar mahallemizin yeniden ayağa kaldırılması için büyük bir özveri ile çalışma başlattı. Başkanımız mahallemizi çok güzel bir şekilde dizayn edecektir. Mahalle kültürünü kaybeden yerinde dönüşümle birlik ile eski günlere yeniden döneceğimize inanıyorum” dedi.

“Bölgenin yüzde 85’i ağır hasar aldı”
Kiltepe’nin yeniden imarı ve ihyası için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kiltepe Mahallemiz Malatya’mızın en eski yerleşim alanlarından bir tanesi ve şehir merkezine çok yakın bir mahallemiz. Kiltepe Mahallemiz 6 Şubat depremlerinde en çok etkilenen mahallerimizden biri oldu. Kiltepe’de etrafındaki alanlarda birlikte yaklaşık 125 hektarlık bir alanda bin 600 parselimiz var ve bu parseller içerisindeki evlerin maalesef yüzde 85’i ağır hasar aldı. Yüzde 85’i yıkılmış mahallemizi inşallah kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm projelerimizle tekrar ayağa kaldıracağız. Projelere ilgili çalışmalarımızı yaptık kentsel dönüşüm kapsamında rezerv alanlarında yapmış olduğumuz binalarla ilgili burada riskli yapısı olup ta bizim bölgemizde hazır olan konutlarda almak isteyen hemşerilerimize de öncelik vererek dönüşümün önünü açmış olacağız. Bir taraftan da planlama çerçevesinde belirlenen alanlarda inşaat çalışmalarını başlatarak vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturacağız. Hemşerilerimizden bu süre içerisinde anlayışlı davranmalarını bizlere destek olmalarını istirham ediyoruz. İnşallah birlikte hem Kiltepe’mizi hem Yeşilyurt’umuzu ayağa kaldıracağız” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ