Depremin vurduğu Gaziantep’te yeniden su verilmeye başlandı

Depremin vurduğu Gaziantep’te yeniden su verilmeye başlandı

Asayiş 8.02.2023 17:00:56 0
Depremin vurduğu Gaziantep’te yeniden su verilmeye başlandı
Tarih: 08.02.2023 17:00 Güncelleme: 08.02.2023 17:00
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açıklamada depremden oluşan arızanın giderilerek şehrin yüzde 80’ine içme suyu verilmeye başlandığını söyledi.
GASKİ’nin Hacıbaba’da bulunan tesisinde incelemede bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Fatma Şahin, yaptığı değerlendirmede, deprem felaketi sonrası ekiplerin suyu vermek için olağanüstü gayret gösterdiklerini ifade etti. Şehrin yüzde 80’nine su verilmeye başlandığını belirten Şahin, yüzde 20’lik kısmına ise Mizmilli Kuyuları’nda deprem sonrası yaşanan sudaki bulanıklaşmanın dağılarak berraklaşmasıyla verileceğini ifade etti.
’’Çok hızlı şekilde arızayı giderdik’’
Depremden hemen sonra hızlı bir şekilde arızaya müdahale edildiğini belirten Şahin, “En önemli şey zor zamanda kurumsal kapasiteni buna uygun hale dönüştürmek. Buradaki en önemli kurumlarımızdan bir tanesi GASKİ. Çünkü ana damarın geldiği Herete birinci sınıf deprem bölgesi oldu, Mizmilli Kuyuları’nın olduğu yerde de büyük bir deprem felaketiyle arızlar yaşandı. Ekip o kadar kuvvetli ki çok hızlı bir şekilde pompaj arızalarını giderdi. Akıllı sus sistemini on yıldır çalışıyoruz bu ekip bunu üstün bir şekilde kullanıyor. Şu anda şehrimize yüzde 80 içilebilir suyu vermeye başladık. Bu çok mühim ve önemli. Bütün ekibe çok teşekkür ediyorum. Geriye kalan yüzde 20 için ise Mizmilli’den gelen suyun bulanıklığının gitmesini bekliyoruz. O düştüğü zaman yüzde 20’ye su vermeye başlayacağız’ dedi.
GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise Gaziantep’in içme suyunu sağlandığı havzanın depremi en şiddetli hissedildiği bölgede olduğunu ifade etti. Tesislerdeki arızların giderildiğini su borularında yaşanan arızalarında onarıldığını aktardı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ