Depremin simge ismi minik Yağmur, “Artık üşümüyorum aksine terliyorum”

Depremin simge ismi minik Yağmur, “Artık üşümüyorum aksine terliyorum”

Genel 25.02.2023 11:39:47 0
Depremin simge ismi minik Yağmur, “Artık üşümüyorum aksine terliyorum”
Tarih: 25.02.2023 11:39 Güncelleme: 25.02.2023 11:39
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde 40 saat sonra enkaz altında çıkartılan ve “Çok üşüyorum, ellerim bembeyaz oldu. Anneanneme gitmek istiyorum baba” sözleriyle hafızalara kazınan 9 yaşındaki Yağmur Albayrak, yaşadıklarını anlattı. Artık üşümediği ve aksine terlediğini dile getiren Yağmur, ardından muhabirden mikrofonu alarak şarkı söyledi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde 7 katlı bir bina çökmüş ve 40 saat sonra enkaz altından 9 yaşındaki Yağmur Albayrak sağ çıkarılmıştı. Babasının başında sürekli moral verdiği küçük Yağmur, “Çok üşüyorum, ellerim bembeyaz oldu. Anneanneme gitmek istiyorum baba” sözleri ile herkesi ağlatmıştı. Depremin simgelerinden birisi haline gelen Yağmur’un tedavisi Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde sürüyor. Yaşadıkları o anları anlatan Yağmur, artık üşemediğini ve aksine terlediğini söyledi. Muhabirin elinden mikrofonu alan ve şarkı söyleyen Yağmur, en sevdiği sanatçı olan Deniz Toprak’ı görmek istediğini dile getirdi.
"Korkmanıza hiç gerek yok, Kelime-i Şehadet getirin"
Bir anda panik yaşadıklarını belirten Yağmur Albayrak, “Sarsıntılar olmaya başladı. Babamda beni tuttu. Koltuğu tutacakken eli çok köyü sıkıştı. Babam üstüme düştüğü için benim de ayağım sıkıştı. Beni çıkarmakta zorlandılar ama kurtulduk. Kelime-i Şehadet getirdik. Yeni bir döneme başlayacağımızı söyledik. Artık üşümüyorum aksine terliyorum. Öğretmen olmak istiyorum. Çünkü öğretmenimden görüyorum ve çok hoşuma gidiyor. İlk önce boynuma boyunluk taktılar. Ondan sonra herkes beni havaya kaldırdı ve ambulansa koydu. Sonra babamı da koydular. Babam, biz buradan bir çıkalım, annen ile Elif’i kurtaralım beraber yeni bir hayat kuracağız ve tatile gideceğiz dedi. Güçlü olun, korkmanıza hiç gerek yok. Kelime-i Şehadet getirin. Ağzınızdan değil burnunuzdan nefes alın” dedi.
"Zordu ama yine de dayanabildim. Çok soğuktu"
Enkaz altında paniklemediğini ve korkmadığını aktaran Albayrak, “Babam yanımda olduğu için korkmadım. Ağzımdan değil burnumdan nefes aldım. Zordu ama yine de dayanabildim. Çok soğuktu. Çok rüzgar esiyordu. Bir baktım sanki ağaçlar var. Enkazın altında bir ışık gördüm ama babamda gördü. Belki de bizi kurtarmak için gelenler ışık tutuyordu. Sanki evin arka bahçesindeydik. Şarkı söylemeyi ve dinlemeyi çok seviyorum. En sevdiğim sanatçı Deniz Toprak ile görüşmek istiyorum” diye konuştu.
“Yürümeye başlayacak”
Yağmur’un sağlık durumu hakkında bilgi veren yengesi Sevgi Albayrak, “40 saat sonra kurtarıldı. Çok sevindik. İlk geldiğinde ayağı kötüydü. Şimdi toparladı ve ameliyatlarını da oldu. Bu hafta hastaneden çıkacağız. Pazartesi günü de yavaş yavaş yürümeye başlayacak” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ