Depremin 10’uncu gününde enkazdan canlı çıkan papağanı sağlık personeli sahiplendi

Depremin 10’uncu gününde enkazdan canlı çıkan papağanı sağlık personeli sahiplendi

Genel 4.03.2023 13:08:26 0
Depremin 10’uncu gününde enkazdan canlı çıkan papağanı sağlık personeli sahiplendi
Tarih: 04.03.2023 13:08 Güncelleme: 04.03.2023 13:08
Kahramanmaraş merkezli depremin 10’uncu gününde Malatya’daki bir binanın enkazından canlı olarak çıkartılan papağanı, Bingöl’deki sağlık personeli sahiplendi.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden neredeyse bir ay geçti. Depremin yaraları bölgede sarılmaya devam ederken, enkazlardan çıkarılan hayvanları da duyarlı vatandaşlar sahipleniyor. Yıkıcı depremin etkilediği Malatya’da görev alan Bingöl UMKE personeli Kamil Çoban, depremin 10’uncu gününde enkazdan canlı çıkarılan papağını kendi evinde beslemeye başladı. Şuan için papağını sahiplenen sağlık çalışanı Çoban, şayet sahibi hayattaysa papağanı iade edeceğini söyledi.
Yaşanan süreci anlatan sağlık çalışanı Kamil Çoban, enkaz başındayken kuş sesi duyduklarını ve çalışmayı durduklarını söyledi.
Aynı kafesin içinde bir papağan daha olduğunu ancak soğuktan ve açlıktan telef olduğunu belirten Çoban, “Yaklaşık bir ay önce meydana gelen depremde Malatya’da görev yaptım. Görevimizin 10’uncu gününde kepçe operatörünün çalışması sırasında bir kuş sesi duyduk. Zaten enkaz başındaydık biz de. O sırada kepçe operatörünü durdurup baktık ve kafesin içinde iki tane papağanın olduğunu gördük. Kafesi enkaz altından çıkardığımızda maalesef papağanlardan biri ölmüştü, diğeri de soğuktan bayağı bir etkilenmişti. 10 günlük süre içinde hem aç hem de susuzdu. Kafesiyle birlikte çıkardığımızda suyu donmuştu yemi de bitmişti. Bu şekilde çıkarıp bulunduğumuz ortamda sıcak bir alana götürdük. Papağan ile ilgilendik, beslemeye çalıştık, kafesini onarmaya çalıştık. O süreçte tabi çevrede bulunan ailelere sorduk papağanın sahibi var mı yok mu diye. Kimse sahiplenmedi, sahibi hayattadır diye bekledik binanın oralarda. Herhangi bir sahibi çıkmadı ve sahiplenen de olmadı. O gece şartlardan dolayı 112 ekibimizle birlikte Bingöl’e gönderdik. Burada bakımları yapıldı, kafesi onarıldı. Papağanı sahiplendik. Kendi evimizde besliyoruz. İnşallah sahibi hayattadır. Kuşunu ona iade ederiz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ