Depreme hazırlanan Tunceli’de gerçeğini aratmayan tatbikat

Depreme hazırlanan Tunceli’de gerçeğini aratmayan tatbikat

Genel 27.09.2024 10:59:30 0
Depreme hazırlanan Tunceli’de gerçeğini aratmayan tatbikat
Tarih: 27.09.2024 10:59 Güncelleme: 27.09.2024 10:59
Deprembilimcilerin sık sık 7 ve üzerinde deprem yaşanacağı konusunda uyardığı Tunceli’de, gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu da tatbikatı bizzat takip ederek önemli açıklamalarda bulundu.
Tunceli’de, afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında AFAD ekiplerinin koordinasyonuyla arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Hazırlanan senaryo kapsamında, 2 binanın çökmesi sonucu 10 vatandaşın enkaz altında kaldığı varsayıldı ve ekipler ivedilikle olaya müdahale etti. Gerçeğini aratmayan tatbikata AFAD, jandarma, polis, 112, UMKE, MEB AKUB ve gönüllülerden oluşan 105 personel ile 14 araç ve 2 arama kurtarma köpeği katıldı.
Tatbikatı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bülent Baykal, Emniyet Müdürü Hakan Duman ve ilgili kurum müdürleriyle yerinde takip eden Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu açıklamalarda bulundu. Deprembilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün kente yönelik deprem uyarısını hatırlatan Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, "Naci Görür hocamızın uyarıları üzerine ilimizde önemli ölçüde depreme hazırlık çalışmaları yapılıyor. Bir deprem anında lojistik ve ulaştırma hattımızın nereden sağlanacağından tutun kamu binalarının yıkımı, iyileştirilmesi, bunların performans denetimlerinin yapılması ve ilimizin riskli alanlarının bulunup bunların kentsel dönüşüme sokulması aynı zamanda ilimizdeki yapı stokunun düzeltilmesine kadar önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu önemli çalışmalarımızdan bir tanesi de kendi arama kurtarma timlerimizi oluşturmak. Biz güvenlik öncelikli bir iliz ve ilimizde emniyet ve jandarma personelimiz oldukça fazla sayıda. Başta emniyet ve jandarma personeli olmak üzere 2 bin 500’e yakın arama kurtarma personeli oluşturduk" dedi.

"Hazırlıklar gerçekçi olmalı"
Depreme hazırlık çalışmalarının gerçekçi olması gerektiğine vurgu yapan Vali Tekbıyıkoğlu, "Bunu ne kadar gerçekçi yaparsak bir deprem anında o kadar etkin davranabileceğimizi biliyoruz. Bugün 17.19 itibariyle kimsenin haberi yokken ben bir deprem startı alarmı verdim. Ve arkadaşlarımız ilk grup yaklaşık 5 dakika içinde, ikinci grup ise 15 dakika içinde alana intikal ettik. Burada bir afet durumu senaryosu gerçekleştirdik. Biz ne kadar çok antrenman yaparsak biliyoruz ki bir afet durumunda o kadar etkin bir müdahaleyi gerçekleştirebileceğiz" diye konuştu.

"Tunceli, arama-kurtarma okulu olsun"
Çalışmaları, İçişleri Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde valilik koordinesinde yürüttüklerini aktaran Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Tunceli, bir arama-kurtarma okulu olsun yönünde çalışmalarımız var. Burada güvenlik güçlerini yetiştirerek tayin dönemlerinde yeni gelen arkadaşlarımızı da sistemin içine yerleştirerek, 6 ayda 8 ayda yapacağımız hatırlatma eğitimleriyle birlikte, oluşturduğumuz arama-kurtarma parkurunu, yıkmakta olduğumuz kamu binalarını da kendi antrenman alanlarımıza dönüştürerek buradaki gücümüzü diri tutmanın gayreti içinde olacağız" şeklinde konuştu.
Eğitimleriyle kendi kadrolarını oluşturduklarını da belirten Vali Tekbıyıkoğlu, "Afetlerin olmasını istemiyoruz ancak eğer ilimizde bir afet olursa jandarma birliklerimiz ilimizin her tarafından durmakta. İlimizde, başka bir ilde afet olursa ya da başka bir ülkede olursa devletimiz uygun görürse orada da bunu icra etmek üzere Tunceli’yi bir arama-kurtarma okulu olarak dizayn etme gayretimiz var" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

Galatasaray - Konyaspor Maçı'nda Goller Art Arda geldi.. Canlı Takip - Canlı İzle


Van Spor

Arif Ünver’den Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

Elazığ’da kuşak terfi sınavları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ