Depremde zihinsel engelli ağabeyini kurtardı, sözleri duygulandırdı

Depremde zihinsel engelli ağabeyini kurtardı, sözleri duygulandırdı

Genel 5.04.2023 11:03:41 0
Depremde zihinsel engelli ağabeyini kurtardı, sözleri duygulandırdı
Tarih: 05.04.2023 11:03 Güncelleme: 05.04.2023 11:03
Kahramanmaraş merkezli depreme zihinsel engelli ağabeyi ile uykuda yakalanan Cumali Ercan, ilk olarak onu düşündü ve evden çıkardı. O günden bu yana bir an olsun yalnız bırakmadığı ağabeyi ile ilgilenen Cumali Ercan’ın ‘Belki de benim imtihanımdır’ sözleri yürekleri ısıttı.
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden çok etkilenen illerden biri de Malatya oldu. Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremlere, zihinsel engelli ve halk arasında ‘tavuk karası’ olarak bilinen retinitis pigmentosa hastalığı olan Erkan Ercan (50) ve kardeşi Cumali Ercan da evlerinde yakalandı. Merkez Akpınar Mahallesi Barbaros Sokak’ta bulunan 6 katlı Karacay Aparmanı’nda ilk depreme uykuda yakalanan Cumali Ercan (43), engeli bulunan ağabeyini apartmandan çıkardı. Yaşadıkları korku dolu anları İHA muhabirine anlatan Cumali Ercan’ın ağabeyi ile ilgili sözleri ise yürek ısıttı. Öte yandan ikinci depremde evlerinin yıkılması sonrası ağabeyi ile birlikte Elazığ’a gelerek yurtta konaklayan Cumali Ercan, tek isteğinin ise burada iş bulup çalışmak olduğunu belirtti.

“Sanki mahşer günüymüş gibi herkes bir yerlere kaçışıyordu”
Yaşadıkları korku dolu anları anlatan Cumali Ercan ( 43), “Deprem bizi, gece uykudayken yakaladı. Sarsıntının olduğunu hissedince kalkar kalkmaz ağabeyimin odasına yöneldim. Ağabeyim, odasında oturmuştu ve ne yapacağını bilmiyordu. Ağabeyimi tuttuğum gibi dışarı çıkardım. Apartmandan inerken sarsıntı devam ediyordu, duvarla patlamıştı. Dış kapı açılmıyordu. O kapının camını kırdım ama dışarı baktığım zaman sanki mahşer günüymüş gibi herkes bir yerlere kaçışıyordu. O esnada kimse kimseyi görmüyordu. Bizim komşulardan birisi kırılan camdan ‘imdat’ diye bağırdıktan sonra sesimizi duyan birisi oldu. O kişi, kapıya birkaç kez vurmasıyla açtı ve ağabeyimi çıkarttık. Soğuk hava vardı. Biz de dışarıdaydık ve ne yapacağımızı da bilmiyorduk. Bizim yanımızdaki binalar çökmüştü. İlk önce ağabeyimi güvenli, geniş bir alana bıraktım. Benim ellerim ve vücudum kanıyordu ve kafama darbe almıştım. Sonra hastaneye gittim. Film çekimi ve diğer işlemlerden sonra genel cerrahiye yatırdılar” dedi.

“O an tek düşündüğüm ağabeyimdi”
Engeli bulunan ağabeyin bırakmak istemediğini dile getiren Ercan, “O an tek düşündüğüm ağabeyimdi. Altı gün dışarıda kaldık, Malatya’da Hürriyet Parkı, müzede ve askerlerle birlikte ateşin başında ısınıyorduk. Ondan sonra bir tanıdığım vasıtasıyla Elazığ’da bir yurtta konakladıklarını söylediler. Ağabeyimi de alarak buraya geldik ve burada konaklıyoruz. Allah, buraları açanlardan razı olsun. Engelli ağabeyimi bırakıp bir yere gidemiyorum. Onun ayrıca, gece gözleri görmüyor. Ağabeyim hem yarı zihinsel engelli hem de ‘ tavuk karası’ hastalığı var. Belli ki Allah beni onunla imtihan ediyor. Ben dışarıda yatarım ama o dışarıda yatamaz. Onun için de bu bizim imtihanımızdır, diyorum. Rabbim, bizim imtihanımızı kolay eylesin. Allah, kimseye bu yokluğu da vermesin bu zelzeleyi de yaşatmasın ve kimseye an sevdiklerinin acısıyla kimseyi sınamasın” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ