Depremde yıkılan binanın enkazında bulunan eşyaların teslim edildiği genç kadın duygusal anlar yaşadı

Depremde yıkılan binanın enkazında bulunan eşyaların teslim edildiği genç kadın duygusal anlar yaşadı

Genel 20.09.2023 13:44:39 0
Depremde yıkılan binanın enkazında bulunan eşyaların teslim edildiği genç kadın duygusal anlar yaşadı
Tarih: 20.09.2023 13:44 Güncelleme: 20.09.2023 13:44
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, 6 Şubat’taki depremlerde yıkılan Bayrak Apartmanı’nın enkazında buldukları özel eşyaları sahibine teslim ettiler. Depremzede Tuba Yaşar, “İtfaiye ekiplerinin bize ait eşyaları bulup getirmesi çok kıymetli, çünkü evimiz yıkıldı ve buradan bir küçük eşya bile çıkarıp bulmam benim için çok önemliydi" dedi.
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Salköprü Mahallesi’nde depremde yıkılan Bayrak Apartmanı’nda yaşayan Tuba Yaşar ve ailesinin enkazdan çıkarılan düğün fotoğrafları, bir miktar parası, kimlikleri ve telefonları Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu tarafından Yaşar ailesine teslim edildi. Yaşar, eşyaları teslim alırken duygusal anlar yaşadı.
İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, “Salköprü Mahallesi Bayrak Apartmanı’nda yanlış hatırlamıyorsam yaşanan 6 Şubat depreminde 16-17 canımızı kaybetmiştik. Tabii bunlar çok üzücü hadiseler. Biz Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak 04.17’de meydana gelen ilk depremden hemen sonra hızlıca sahaya çıkmıştık. İlk depremde Malatya’da yıkılan bina sayısı 130-135 civarındaydı. Sadece İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler değil, diğer birimlerdeki personeller ile çok hızlı bir şekilde organize olduk. Saat 13.00 civarında iken yaklaşık 100 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyordu. İkinci depremin olmasıyla birlikte enkaz altında kalan ekiplerimiz oldu. Tuba Hanım da depremde enkaz altında kalan vatandaşlarımızdan birisidir. Tuba Hanım ve ailesi Bayrak Apartmanı’nın en üst katında oturdukları için üst katın tam çökmemesinden dolayı kendi imkânlarıyla enkazdan çıkmayı başarabilmişler. Bizim arkadaşlarımız da Bayrak Apartmanı’ndaki diğer vatandaşları kurtarmaya çalışırken buldukları kıymetli eşyaları, o an orada bir kolluk kuvveti varsa onlara teslim ederlerdi. Eğer herhangi bir kolluk kuvvetine rastlamazlarsa kıymetli eşyaları güvenli bir şekilde muhafaza ederiz ve daha sonra sahibine ulaşmaya çalışırız. Eğer sahibine ulaşamazsak emniyete veya jandarma bölgesinde ise jandarmaya teslim ederiz. Bayrak Apartmanı’nda da itfaiyeci arkadaşlarımız bazı özel eşyalar bulmuşlardı. Eşyaların Tuba Hanım’a ait olduğunu öğrendikten sonra eşyalarını kendilerine teslim edebilmek adına ulaştık. Kendileri de sağ olsunlar itfaiye binamıza kadar geldiler. Tabii buradaki en mutlu olay Tuba Hanım ve ailesinin sağ olmasıdır. Bir kez daha kendilerine geçmiş olsun diyoruz. İtfaiye ekipleri cansiperane fedakarca çalıştı. Kendilerinin de bir depremzede olduklarını unutarak yardıma ihtiyacı olan canlara ulaşmak için canhıraş çalıştılar. Ben bir kez daha İtfaiye Dairesine bağlı çalışan ekiplerimize teşekkür ederim” dedi.
İtfaiye ekiplerine teşekkürlerini ifade eden depremzede Tuba Yaşar ise, “İtfaiye ekiplerinin bize ait eşyaları bulup getirmesi çok kıymetli, çünkü evimiz yıkıldı ve buradan bir küçük eşya bile çıkarıp bulmam benim için çok önemliydi. O yüzden Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine çok teşekkür ederim. Onlar da depremzede olmalarına rağmen her enkazın başında bulundukları için ayrı ayrı teşekkür ederim. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ