Depremde her şeyini kaybetti, bir tek oğlunun kramponlarına üzüldü

Depremde her şeyini kaybetti, bir tek oğlunun kramponlarına üzüldü

Genel 5.02.2024 10:30:30 0
Depremde her şeyini kaybetti, bir tek oğlunun kramponlarına üzüldü
Tarih: 05.02.2024 10:30 Güncelleme: 05.02.2024 10:30
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’da evi yıkılan ve ekmek teknesi kullanılamayacak hale gelen esnaf, 38 yıllık işine tekrar başlayarak hayata tutundu. Esnafı en çok üzense depremden bir gün önce oğluna aldığı kramponların enkaz altında kalması oldu.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremlerin yıldönümünde acılar da tazelendi. Malatya’da yaşadığı 7 katlı binanın enkazı altında kalan 61 yaşındaki Ali Fırat, 3 saat sonra kurtarıldı. İş yeri ağır hasar alan Fırat, afetin üzerinden geçen bir yılda yaralarını sarmak için 38 yıldır severek yaptığı işine tekrar başladı. Yaşadığı acı hatıraları boğazı düğümlenerek anlatan Fırat’ı en çok üzense depremden bir gün önce oğluna aldığı kramponların enkaz altında kalması oldu.

“Beni 3 saat sonra enkaz altından çıkardılar”
Deprem anında evde yalnız olduğunu ve 3 saat sonra enkaz altından kurtarıldığını anlatan esnaf Ali Fırat, “Anlatması da yaşaması da çok zor gece saat 04.27’de uyanıktım. Baktım yer sallandı, karşıda akvaryum vardı su döküldü. ‘Bismillah’ dedim kanepenin önüne uzandım, kulaklarımı kapattım o anda bina çöktü. Onu hatırlamıyorum enkazın altındaydım, kanepenin üzerine tavan çöktü. Uyanınca toz ve toprağın içindeydim, bağırma seslerini duyuyordum. İnsan çıkacak kadar üzerimdeki tavan delinmişti. Demirler olduğu için çıkamadım, ‘ses ver dediler’ ses verdim toz ve topraktan nefes alamadım. Alttan bağırtı ve feryat figan sesleri geliyordu 3 saat sonra beni çıkardılar. 3 saat öyle geçti ki uyudum mu bayıldım mı bilmiyorum. Psikolojim bozuldu bir şey hatırlamıyorum. Diyorum ki; beni hastaneye götürmeyin, buradakileri çıkartalım, zorla götürdüler tedavi oldum tekrar geri geldim. Enkaza baktım 7 katlı bina 4 katı bodruma inmiş, 3 katı kalmış. Dünyadaki hiçbir şeyi gözüne görmüyor; evin, barkın, eşyaların, hiçbir şey istemiyorsun. Sadece ‘Rabbim bize böyle şeyler yaşatmasın’ diyorsun. 40’a yakın komşumu depremde kaybettim, Allah rahmet eylesin” dedi.

“Çocuğuma yeni krampon almıştım onları bulamadım, en çok buna üzüldüm”
Deprem sonrasında büyük zorluklar çektiğini söyleyen Ali Fırat, “Bir gün önce oğluma krampon almıştım, çocuk 14 yaşında eve götürüyordu iş yerine getiriyordu. Deprem oldu onları Sivas’a gönderdim. Beni aradı ‘baba kramponlarımı alıp gel’ dedi. O enkazın altında nasıl kramponu bulayım, en çok üzüldüğüm bu oldu. Tabi kramponu bulamadım. Yaşam devam ediyor iş yerim gitti ağır hasarlıydı, eşyalarımı tek katlı bir yere taşıdık. Burada hayatımı devam ettiriyorum. Evin, iş yerin her şeyin gidiyor yeni bir hayata başlıyorsun. Yeniden ev ve iş kurmak çok zor. O psikolojiyi atlatmak için belki de yıllar geçecek, Allah bir daha yaşatmasın. Halen daha o psikoloji ile yaşıyoruz, en ufak bir sandalye sallansa deprem oldu sanıyoruz. Devlet ve millet olarak inşallah bu zor günleri atlatacağız” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ