Depremde hayatını kaybeden antrenörleri için şampiyon olmak istiyorlar

Depremde hayatını kaybeden antrenörleri için şampiyon olmak istiyorlar

Van Spor 3.05.2023 13:20:45 0
Depremde hayatını kaybeden antrenörleri için şampiyon olmak istiyorlar
Tarih: 03.05.2023 13:20 Güncelleme: 03.05.2023 13:20
Malatya Yusuf Okyay U18 Ligi’ni namağlup olarak lider tamamlayan eden Battalgazi Belediyespor U18 Takımı, depremde kaybettikleri antrenörleri için Türkiye şampiyonası 1. kademe maçlarında şampiyon olmak istiyor.
Malatya Yusuf Okyay U18 Ligi 2022-2023 sezonunu 14 galibiyet ve 1 beraberlik alarak lider tamamlayan Battalgazi Belediyespor U18 Takımı, play-off’lardaki rakibi Malatya Yeşilyurt Belediye Spor ve Telekom Spor’u mağlup ederek Türkiye şampiyonası 1. kademe maçlarına katılma hakkı elde etti.
4 Mayıs Perşembe günü başlayacak olan turnuvaya katılacak olan Battalgazi Belediyespor U18 Takımı, bu zorlu şampiyonaya iddialı ama bir o kadarda buruk katılıyor. 6 Şubat günü yaşanan asrın felaketinde ilk deprem sonrası gönüllü olarak kurtarma çalışmalarına katılan ve yaşanan ikinci depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Antrenör Erdal Doğaner’in vefatı takımda büyük üzüntüye neden oldu.
Yaşanan acı kayıplarına rağmen turnuvaya katılacak olan genç takımın tek hayali ise hocaları Erdal Doğaner’e armağan etmek için şampiyonada derece yapmak.
Tokat’ta yarın ilk maçına çıkacak olan takımın Kulüp Başkanı İsmet Biratlı, bu sezon iyi çalıştıklarını ve ligi namağlup bitirdiklerini söyledi. Deprem öncesi şampiyonluklarını ilan ettiklerini ve Tokat’ta yapılacak turnuvaya katılacakken 6 Şubat depremini yaşadıklarını anlatan Biratlı, “Bu depremde Battalgazi ilçesinde de büyük yıkımlar yaşandı. Takımınızın antrenörü Erdal Doğaner’de ilk deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına katıldı ancak ikindi depremde enkazda kalarak hayatını kaybetti. Bu bizi derinden üzdü. İnşallah bu turnuvadan en iyi şekilde çıkarak bunu hocamıza armağan edeceğiz” diye konuştu.
Başkan Biratlı, turnuvayı centilmence en iyi şekilde tamamlamak istediklerini de vurgulayarak, kendilerine sürekli destek olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e de teşekkür etti.
Takımın genç oyuncusu Furkan Yıldırım da yaşanan depremde yakınlarını kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirterek, “Maalesef depremde herkes gibi biz de yakınlarımızı ve antrenörümüzü kaybettik. Bu nedenle bu şampiyona bizim için çok anlamlı. Alacağımız başarı onun için, amacımız da bu” dedi.
Diğer bir futbolcu Ayhan Ayaz da zorlu geçen bir ligi şampiyon bitirdiklerini belirterek, “Deprem bizleri çok etkiledi, kayıplarımız oldu. Bizde bu sıkıntılı süreçte futbol oynayarak yaralarımızı sarmaya çalıştık. Takımca en üstlere çıkmayı hedefleyeceğiz. Depremde kaybettiğimiz antrenörümüz için bu turnuvadan şampiyon olarak ayrılmak istiyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ