Depremde eşini kaybeden ve kendi enkaz altından çıkartılan depremzede, “Sanki bir rüzgar geldi evi götürdü”

Depremde eşini kaybeden ve kendi enkaz altından çıkartılan depremzede, “Sanki bir rüzgar geldi evi götürdü”

Genel 21.02.2023 10:20:28 0
Depremde eşini kaybeden ve kendi enkaz altından çıkartılan depremzede, “Sanki bir rüzgar geldi evi götürdü”
Tarih: 21.02.2023 10:20 Güncelleme: 21.02.2023 10:20
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden yaralı olarak kurtulan yaralılar o anları anlattı. Depremde eşini kaybeden ve kendisi enkaz altından 3 saat sonra yaralı çıkartılan İzzet Birişik, “Sanki bir rüzgar geldi evi götürdü. Bu bir deprem değil kıyametti” dedi.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde binlerce konut çökerken, yine binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Deprem bölgelerinden yaralı kurtulan bazı yaralılar ise Elazığ’daki hastanelere getirilerek tedavi altına alındı. Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde tedavileri devam eden yaralılar, o anları anlattı.
Uyandıktan sonra evinin yıkıldığını dile getiren İzzet Birişik, “İçeride 4 kişiydik. Kızım, eşim ve yeğenim vardı. Eşim vefat etti. 3 saat enkazın altında kaldık. Komşular geldi ve bizi kurtardı. Enkaz altında her şey aklına geliyor. Bu bir ölümdür. Sadece sende değilsin. Eşin, kızın ve yeğenin orada. Çok zor. Biz üst kattaydık. Ev 5 kattı. Bir boşluk kaldı. Eşimde kanepelerin arasına girmişti. O sırada yatakta uyuyorduk. Kalkıp çatıya giderim diye düşündüm. Elimi duvara yaslarken ev gitti. Hiç fırsat yoktu. Bu bir deprem değil kıyametti. Kar yağıyor. Kış ve fırtına vardı. 54 yaşındayım hiç böyle bir şey görmedim. Allah kimsenin başına vermesin. Kızım, eşim, yeğenim bir köşede ben ölüyorum diyorlardı. Sanki bir rüzgar geldi evi götürdü. 5 katlı bir ev ve evi de yeni yaptım. Daha 7 senelik ev. Hiç fırsat vermedi. Yataktan kalktım elimi duvara yasladım başka bir şey görmedim” diye konuştu.

“Panikle ben kendimi 2’inci katın balkonundan attım”
İbrahim Tatlı (30), “Depreme gece yakalandık. Çok korkunç bir gürültü ile sarsıldık. O panikle ben kendimi 2’inci katın balkonundan attım. Kalça kemiğimde kırık var ve ameliyat oldum. İnşallah ne kısa zamanda iyileşip tekrar Malatya’ya dönmek istiyorum. Rabbim bir daha böyle felaketleri bizlere yaşatmasın. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Elazığ depremini de yaşadık ama bu kadar etkili değildi. Kurtuluşumuz yok diye düşündük. O yüzden balkondan atladım. Bina ağır hasarlı çöktü çökecek. 20’ye yakın akrabamı kaybettim. Çok zor bir süreç. Psikolojimiz bozuldu. Biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ