Deprem stresini kursa giderek atıyorlar

Deprem stresini kursa giderek atıyorlar

Genel 27.08.2024 11:11:00 0
Deprem stresini kursa giderek atıyorlar
Tarih: 27.08.2024 11:11 Güncelleme: 27.08.2024 11:11
Malatyalı depremzede kadınlar, mahallelerinde açılan halk eğitim kursuna katılarak hem stres atıyorlar hem de ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.
6 Şubat depremlerinin etkili olduğu illerin başında gelen Malatya’da bir yandan şehrin yenide inşası sürerken bir yandan da depremzedelerin psikolojilerinin düzeltilmesi adına birçok sosyal aktivite düzenleniyor.
Depremde evlerini, yakınlarını kaybedenler ev kadınları mahallelerinde açılan halk eğitim merkezi kursuna katılarak hem yaşadıkları bu deprem stresini atıyor hem de ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Usta halk eğitim öğreticisi Songül Şahin’in Tandoğan Mahallesi’nde açtığı kursa katılan depremzede kadınlar burada yaptıkları giysileri açılan sergide satışa çıkardı.
Kurulan çadırda el emeklerini görücüye çıkaran kursiyerler, yetkililerden kendilerine kalıcı bir yer isterken bu dar zamanda kendilerine böylesi bir kurs açan Songül Şahin’e de teşekkür ettiler. Depremde çok acı çektiklerini ve bu ağır stresi mahallelerinde açılan kursa katılarak atmaya çalıştıklarını ifade eden kursiyerler, farklı işlerle uğraşmanın psikolojilerine iyi geldiğini söylediler. Kursta dikiş, nakış gibi el becerilerini de geliştirdiklerini belirten kursiyerler, sergiye çıkardıkları ürünlerini satarak ev ekonomilerine de katkı sunduklarını ifade ettiler.
Kurs hocası Songül Şahin ise deprem sonrası Elazığ’ın Keban ilçesine gittiğini ve orada bu işi yaptığını belirterek bir süre sonra Malatya’ya dönmeye karar verdiğini söyledi. Malatya’da da depremin izinin silinmeye başlanıldığını belirten Şahin, mahallede açtığı kurs ile depremzede kadınlara hem maddi hem de manevi olarak katkıda bulunduklarını ifade etti. Kursu açarken en büyük destekçilerinden birisinin de eşi olduğunu ifade eden Şahin, ev kadınlarına da çağrıda bulunarak halk eğitim merkezi kurslarına katılmalarını istedi.
Kısıtlı alanda kurs açtıklarını da belirten Songül Şahin, yerel yöneticilere de çağrıda bulunarak sabit ve daha geniş mekanlar açılması noktasında destek istedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ