Deprem sonrası doğayla buluşma: Malatya’da atlı terapiye ilgi artıyor

Deprem sonrası doğayla buluşma: Malatya’da atlı terapiye ilgi artıyor

Genel 15.05.2025 10:23:54 0
Deprem sonrası doğayla buluşma: Malatya’da atlı terapiye ilgi artıyor
Tarih: 15.05.2025 10:23 Güncelleme: 15.05.2025 10:23
Malatya’nın Battalgazi ilçesinde kurulan Malatya Atlı Binicilik Tesisi, sunduğu eğitimler, terapi uygulamaları ve doğal ortamıyla hem çocuklardan hem de yetişkinlerden yoğun ilgi görüyor.
Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Alişar Mahallesi’nde kurulan "Malatya Atlı Binicilik" tesisi, sunduğu binicilik eğitimleri, atla terapi uygulamaları ve doğayla iç içe sosyal ortamıyla bölge halkından yoğun ilgi görüyor.
2018 yılından bu yana faaliyet gösteren tesisi işletmecisi Salman Alptekin, binicilik sporuna olan ilgisinin çocukluk yıllarına dayandığını belirterek, "21 yıl profesyonel olarak cirit oynadım. Atların içinde büyüdüm. Bu birikimi gençlerle paylaşmak, çocuklara doğayla iç içe bir alan sunmak için eşimle birlikte bu tesisi kurduk" dedi.
Tesiste 6-7 yaşından itibaren çocuklara binicilik eğitimi veriliyor. Ayrıca özel ihtiyaçlı çocuklara ve şehit ailelerinin çocuklarına ücretsiz eğitim ve terapi hizmetleri sağlanıyor. Alptekin, özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da insanların sosyalleşebileceği alanlara olan ihtiyacın arttığını belirterek, "Depremden sonra insanlar doğayla temas kurabilecek, çocuklarıyla güvenli zaman geçirebilecek yerler arıyor. Tesisimiz bu anlamda önemli bir boşluğu dolduruyor" şeklinde konuştu.
Tesis bünyesinde 20 dakikalık at binme etkinliği 350 TL, 40 dakikalık doğa turu 750 TL, bir buçuk saat süren arazi gezisi ise bin 500 TL olarak ücretlendiriliyor. Aile işletmesi olarak hizmet veren merkezde pansiyon hizmeti de sunuluyor.
İşletme ortağı Necmettin Alptekin de, tesisin sadece bir binicilik alanı değil, aynı zamanda çocukların sosyal gelişimine katkı sunan bir merkez olduğuna dikkat çekti. Alptekin, "Burada sadece ata binilmiyor. Aynı zamanda çocuklar atlarla vakit geçiriyor, onları tanıyor, bakım süreçlerine dahil oluyor. Atlarımız eğitimli ve güvenli. Önce temel bilgiler veriliyor, ardından binişe geçiliyor" ifadelerini kullandı.
Tesise Elazığ’dan gelen 1999 doğumlu ziyaretçi Enes Kaya ise, tesiste geçirdiği zamanı şu sözlerle anlattı:
"Malatya’da birçok yeri gezdim ama burası en doğal, en keyifli yerlerden biri. Sosyal medyadan uzak, doğayla iç içe, gerçek bir etkileşim sunuyor. Buraya sadece at binmek için gelmiyoruz. Atları yemliyoruz, temizliyoruz, eğitimlerini gözlemliyoruz. Tesise her geldiğimizde işletme sahipleri bizi müşteri gibi değil, bir dost gibi karşılıyor."
Kaya, atlarla kurduğu bağın zamanla duygusal bir ilişkiye dönüştüğünü vurgulayarak, "İlk geldiğimde köydeki gibi bir şey sanmıştım ama burada at binmekten çok daha fazlasını öğrendim. Atı tanımak, onunla güven bağı kurmak çok farklı bir his. Herkese bu deneyimi tavsiye ediyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ