Deprem Bölgesi’ne gıda yardımı sürüyor

Deprem Bölgesi’ne gıda yardımı sürüyor

Genel 9.02.2023 15:42:10 0
Deprem Bölgesi’ne gıda yardımı sürüyor
Tarih: 09.02.2023 15:42
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tek yürek olan Türk milleti depremzede kardeşlerine elinden gelen yardımları ulaştırmak için seferber oldular.
Bölge’de bulunan 10 il ilçe ilçelerini etkileyen ’yüzyılın felaketi’ olarak ta adlandırılan depremin ardından harekete geçen vatandaşlar, bölge de ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini deprem bölgesine göndermeye devam ediyorlar. Yaşanan depreme duyarsız kalmayan Çorum merkezli Ganik şekerlemede, Hatay’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere 50 bin paket tahin helvası gönderdi.
Bölge’de yaşanan depremin çok büyük olduğunu ve yaraların sarılmasının zaman alacağını kaydeden Ganik şekerleme yönetim kurulu üyesi Gökhan Sarıaslan, "Yaşananlara duyarsız kalamazdık. İlk etapta yıkımın en fazla olduğu illerden Hatay’a kendi fabrikamızda ürettiğimiz tahin helvalardan gönderdik. Bölge’den gelecek talepler çerçevesinde tesisimizde üretimini yaptığımız ürünlerden göndermeye devam edeceğiz. Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz bir yandan yakınlarını kaybetmenin acısını yaşarken diğer yandan da açlık ve yoklukla mücadele ediyorlar. Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem