Deprem bölgesinde konutlar yükseliyor

Deprem bölgesinde konutlar yükseliyor

Genel 29.05.2023 11:28:50 0
Deprem bölgesinde konutlar yükseliyor
Tarih: 29.05.2023 11:28 Güncelleme: 29.05.2023 11:28
’Asrın felaketi’nde büyük yıkıma uğrayan Malatya Doğanşehir’de TOKİ deprem konutları ve Köy Evleri hızla yükseliyor.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar alanların barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar devam ediyor.
Malatya Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, depremin İlçe merkezi ve Mahallerinde büyük yıkıma neden olduğunu belirterek, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden donra ilçemizde kalıcı konutların yapımı tüm hızıyla devam ediyor. İlçe merkezinde Tavşantepe, Altıntop mahallesi bölgesinde ilk etapta 349, ikinci etapta 603 olacak şekilde 952 konutun ihalesi yapılmış olup akabinde 724 konutun ihalesi yapılarak toplamda 1676 konut ilçe merkezinde ihale edilmiş durumda, bunlardan ilk yapılan ihalenin on birinci ayda vatandaşlarımıza teslim edilmiş olacaktır” dedi.
Mahallelerde köy evlerinin tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Zelyurt, “Teslim edilen bu konutların devamında mahallelerimizde köy evi konutları tüm hızıyla devam ediyor. Savaklı mahallemizdeyiz mahallemizde 48 konutumuzun ilk temeli kazılmış durumda bunun devamında bir çok mahallemizde köy evleri ihale edildi. Suçatı, Şatıroba mahallelerimizde ihale edildi, ayrıca Söğüt ve Altıntop mahallelerimizde ise daha önceden ihalesi yapılmış olup köy evleri çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diğer mahallelerimizde köy evi yapımında vatandaşlarımızın hak sahipliği ve köylerinde yapılmasını talep etmelerinden dolayı gecikmeler var. Devletimiz çok hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Çevre Şehirciliğimiz, AFAD Müdürlüğümüz, Milletvekillerimiz, Kurum amirlerimiz ve Bakanlıklarımız hepsi faal bir şekilde çalışarak depremin yaralarını tüm hızıyla sarıyorlar ve sarmaya da devam edecekler. İnşallah bu süreç tüm hızıyla devam edecek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Savaklı Mahalle Muhtarı Mehmet Alkan ise mahallesinde yapımına başlanan köy evlerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ