Deprem bölgesinde çocuk olmak: Tek istekleri yeni oyuncak

Deprem bölgesinde çocuk olmak: Tek istekleri yeni oyuncak

Genel 11.02.2023 13:57:11 0
Deprem bölgesinde çocuk olmak: Tek istekleri yeni oyuncak
Tarih: 11.02.2023 13:57
Adıyaman’da oyuncakları göçük altında kalan çocuklar, çadır kentte buldukları malzemelerle oynuyor. Can sıkıntılarını gidermeye çalışan çocukların tek istekleri ise yeni oyuncaklarının olması.
Adıyaman’da kurulan çadırlarla vatandaşlar sıcak bir ortama kavuştu. Kentin birçok noktasında AFAD ve Kızılay tarafından kurulan çadır kentlere vatandaşlar yetiştirildi. Depremde oyuncakları göçük altında ya da hasar gören evlerde kalan çocuklar ise çadır kentlerde buldukları malzemelerle oyun oynamaya çalışıyor. Adıyaman Üniversitesi Stadı’nda kurulan çadır kentte çocuklar ise kum pistini kendilerine oyun alanı yaptı.
Arkadaşları ile birlikte oyun oynayan 2. sınıf öğrencisi Elif Göksu ve İlayda Tunç, depremde tüm oyuncaklarını kaybettiklerini ve tek isteklerinin yeni oyuncak olduğunu söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem