Deprem bölgesi Malatya ayağa kaldırılıyor

Deprem bölgesi Malatya ayağa kaldırılıyor

Genel 6.09.2024 09:18:31 0
Deprem bölgesi Malatya ayağa kaldırılıyor
Tarih: 06.09.2024 09:18 Güncelleme: 06.09.2024 09:18
Deprem bölgesi Malatya’da, inşası devam yeni çarşı projesinin 28 bloğunda üst yapı çalışmaları tamamlandı. 2025’in ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanan 2 bin 93 işyeri ile 134 konutta ise sona yaklaşıldı.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’da, kentin ayağa kaldırılması için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bütüncül bir şekilde sürdürülen çalışmalarda bir taraftan kalıcı konut ve köy evleri projeleri hayata geçirilirken, diğer taraftan ise kent merkezinin ayağa kaldırılması için yoğun bir çalışma sürdürülüyor.
Şehir merkezinde inşası devam eden yeni çarşı projenin 28 bloğunda üst yapı çalışmaları tamamlanırken, 2 bin 93 işyeri ile 134 konutta ise sona yaklaşıldı.
“Artık kalıcı işyerlerine geçişleri planlıyoruz”
Malatya’nın yeniden inşası, imarı ve ihyası için disiplinli titiz bir çalışmanın sürdürüldüğünü kaydeden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “6 Şubat 2023 depremlerinin ardından özellikle kalıcı konutlar ile ticarethane konularında çok sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Vatandaşlarımızı biran önce kalıcı konutları ile işyerlerine kavuşturmak için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada yeni çarşı projemizde bulunan 99 bloğumuzdan 59’unun temel, 20 blokta duvar imalatı, 28 blokta ise üst yapı çalışmaları tamamlanmış durumda. Bakırcılar ve kuyumcular çarşısı ile şire pazarı alanlarında toplamda 2 bin 93 işyeri ile 134 konutumuzun 2025’in ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanmakta. Projede çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah yeni çarşımız bölgede ve ulusal piyasada ciddi bir tanıtım vitrin olabilecek işyerleri ile birlikte 2025’in ilk çeyreğinde kendini göstermeye başlayacaktır. Teslimatları büyük bir hızla yapmak en büyük gayemiz son depremzede vatandaşımızın kalıcı konutu ile ticarethanesine yerleşene kadar çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ