DEM'li Milletvekillerinden Van'da Kaos Çıkarmak İçin Üst Üste Sokak Çağrısı

DEM Parti'nin peş peşe yaptığı sokak çağrıları ve Van'ın huzurunu tehlikeye atan provokatif eylemleri emniyet güçlerinin kararlılığıyla engellenirken, Van halkının sükuneti ve olaylara sağduyu ile yaklaşması dikkat çekiyor.

Van Haberleri 5.06.2024 21:42:00 1
DEM
Tarih: 05.06.2024 22:15 Güncelleme: 06.06.2024 00:31

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van'da provokasyon için yapılan sürekli çağrılara rağmen yapılması muhtemel kaos eylemleri, Van Emniyet Müdürlüğü'nün etkin müdahalesiyle önleniyor

DEM'Lİ VEKİLLER VAN'DA KAOSA ÖNCÜLÜK YAPIYOR

DEM'li milletvekilleri Mahmut Dindar ve Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ile birlikte DEM Parti Van İl Teşkilatı Van'da kaos çıkarmanın öncülüğünü yapmaya devam ediyor.

DEM'li Van Milletvekilleri, görülen davasından ceza alma ihtimali üzerine yurt dışına kaçış planı yaptığı sırada önceki gün gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevinden uzaklaştırılmasını protesto etme bahanesi ile 3 gündür sokak çağrısı yapıyor.

DEM'Lİ BELEDİYE BAŞKANININ KAÇMA PLANLARI SUYA DÜŞTÜ

2014 yılından bu yana devam eden yargı sürecinin bu hafta içinde tamamlanması beklenen Akış, ceza alacağı öngörüsü ile Hakkari'den uzaklaşıp Van yönüne hareket etmişti. Ancak, mahkemeden karar çıkmadan önce kaçmak isteyen Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alınarak planları sekteye uğratıldı.

HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI'NA 19 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in görevlendirildiği Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın duruşması yapıldı.

Mehmet Sıddık Akış'ın yargılandığı davanın karar duruşmasında 'Silahlı terör örgütünü yönetmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

DEM PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNDEN TEHLİKELİ PROVOKASYON GİRİŞİMİ

Aynı zamanda, Vali Ali Çelik'in Belediye Başkan Vekili olarak atanmasının ardından, DEM Parti Van Milletvekilleri Mahmut Dindar ve Gülcan Kaçmaz Sayyiğitvatandaşları sokaklara dökülmeye çağıran kaosa davetiye çıkaran tehlikeli bir açıklama yaptı. Akış'ın görevden uzaklaştırılmasını derin bir hukuksuzluk olarak nitelendiren milletvekillerin çağrısı, sosyal medyada ve Van halkı arasında endişeyle karşılandı.

ÇAĞRI YAPAN MİLLETVEKİLLERİ VE DEM PARTİ VAN İL TEŞKİLATI KAOS MU ÇIKARMAK İSTİYOR?

Van Valiliğinin Eylem, yürüyüş ve basın açıklaması yasaklama kararı olmasına rağmen, sokak çağrısı yapan DEM'li Van Milletvekilleri ve DEM Parti Van İl Teşkilatı telefonlara gönderdiği kısa mesajda şu ifadelere yer verdi;

DEM'Lİ VAN MİLLETVEKİLİ MAHMUT DİNDARIN SOKAK ÇAĞRILARI

"Değerli Halkımız;

31 Martta Hakkari Halkının iradesi sandığa yansımış ve halk belediye eşbaşkanlarını seçmiştir. Bugün ortada henüz bir hüküm yokken belediyelerimizin gasp edilmesi açık hukuksuzluktur. Bu hukuksuzluğa karşı bu akşam saat 19:00'da Aydın Perihan AVM Önünden yapılacak yürüyüşe ve 19:45'te Sanat Sokağındaki Basın Açıklamasına tüm halkımızı davet ediyoruz. Kayyum kararını kabul etmiyoruz!

Saygılarımla.

Mahmut DİNDAR

DEM Parti Van Milletvekili B002"

**

!Değerli Halkımız,

Demokrasi seçimden ibaret değildir ancak seçilmişlerin yerine kayyum atanması seçim ve sandık iradesine darbedir.

Bu akşam saat 18:00'de kayyum uygulamasına karşı halkımızı demokratik tepkisini göstermeye Musa Anter Barış Parkına buluşmaya davet ediyoruz. Demokrasi ve Hukuk hepimizin hakkıdır. Bu kayyum yanlışından dönülmesi halkımızın temel talebidir.

Saygılarımla.

Mahmut DİNDAR
DEM Parti Van Milletvekili B002!

**

"!Değerli Halkımız,

Bugün saat 12:00'de Feqiyê Teyran Parkında Kayyum Hukuksuzluğuna ve talanına karşı açıklama yapacağız. Ortada bir mahkeme kararı yokken eşbaşkanlarımızın tutuklanması, seçilmiş belediye meclisimizin görev yapmasının engellenmesinin hukuk içinde yeri yoktur. Tüm halkımızı demokrasiyi savunmaya davet ediyoruz.

Mahmut DİNDAR
DEM PARTİ VAN MİLLETVEKİLİ B002!"

DEM'Lİ VAN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KAÇMAZ SAYYİĞİT'İN SOKAK ÇAĞRISI

"Onurlu Halkımızı kayyım gaspına karşı iradesini sahiplenmeye çağırıyoruz. Hakkarililer 31 Mart'ta sandığa gitmiş, kararını vermiştir. Buna rağmen kayyım atanması açıkça siyasi bir darbedir. Bu sebeple Van'da saat 19:00'da Aydın Perihan AVM önünden yapılacak yürüyüşe ve 19:45'te Sanat Sokağında Basın Açıklamasına halkımızı davet ediyoruz. Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz.

Gülcan KAÇMAZ B002"

DEM PARTİ VAN İL TEŞKİLATININ SOKAK ÇAĞRISI

"Degerli Halkimiz;
Bu aksam saat 18:00'de Musa Anter Baris Parkinda "Kayyuma Gecit Yok" Bulusmasina Tum Halkimiz Davetlidir.

DEM Van Il Orgutu B078"

VAN POLİSİ PROVOKASYONA VE DEM'Lİ PROVOKATÖRLERE FIRSAT VERMEDİ

Huzur bozmaya çalışanlara karşı polis kararlılıkla müdahalesi ve Van halkının sağduyusu Vandalların şehirde kaos oluşturmasına engel oldu.

Van polisi DEM Partili Milletvekilleri tarafından sokak çağrısı ile yapılmak istenen provokasyonlara izin vermedi.

HALK SAĞDUYUSUYLA PROVOKASYONLARA KARŞI

Van'daki vatandaşlar, kendi huzurlarını bozabilecek eylemleri teşvik eden çağrılara sağduyulu yaklaşımlarıyla dikkat çekti.

DEM'li Van Milletvekilleri Mahmut Dindar ve Gülcan Kaçmaz Sayyiğit'in  ve DEM Parti Van İl Teşkilatı'nın provokasyon amaçlı halka yaptıkları sokak çağrısıyla başlatılmak istenen provokatif eylemler, güvenliği koruma kararlılığı gösteren Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince engellendi. Ara sokaklarda yaşanan gerilimde, bölge halkının, kışkırtıcı teşebbüslere itibar etmeyerek polisin çalışmalarına destek verdikleri gözlemlendi.

VALİLİKTEN YASAKLAMA KARARI

Van Valiliği, kent genelinde toplumsal huzuru korumak maksadıyla gösteri, yürüyüş ve herhangi bir yayılmacı faaliyetlerin yapılmasını 7 gün süre ile yasakladı. Ancak, DEM Parti Van Milletvekilleri ve Van İl Teşkilatı, Hakkari Belediye Başkanının gözaltına alınmasına yönelik protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yapma girişimlerini sürdürüyor. Van Valiliğinin yasaklama kararına rağmen izinsiz gerçekleştirilmek istenen eylemlere Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale ederek provokasyona izin vermiyor.

PROVOKASYONA GEÇİT YOK: POLİS MÜDAHALESİ

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, izinsiz yürüyüş gerçekleştirmeye çalışan gruplara müdahale ederek provokasyon girişimlerini bertaraf ediyor. Kamu düzenini bozmaya yönelik teşebbüslerin önüne geçmek için başarılı bir müdahale sergileyen güvenlik güçleri, olası bir kaosa izin vermiyor.

Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlama konusunda hiçbir taviz vermeyen güvenlik güçleri, provokatif unsurları etkisizleştiriyor.

İZİNSİZ EYLEM YAPMAK İSTEYENLERE GÖZALTI

İzinsiz eyleme ve yürüyüşe devam etmeye çalışan ve çeşitli sloganlar atan gruplara yönelik yapılan müdahale sonucunda çok sayıda eylemci gözaltına alındı. Van'daki huzur ve asayişi sağlamak adına gerçekleştirilen bu müdahaleler, benzer kışkırtıcı girişimlere karşı caydırıcılığın sürdürüleceğini gösterdi.

Van'da gerginliği yükseltmeye yönelik DEM'li siyasetçilerin çabalarının önüne polis ve Van halkının koordinasyonuyla geçilmiş, kentte asayiş ve sükunetin korunması başarıyla sağlanmıştır.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


konuşmalı_van
6.06.2024 13:52:58
güzel vanımızdan defolun gidin hakkaride ne yapacaksanız orda yapın. sokak eylemlerinde tomaların önüne kendi kızlarınızı çocuklarınızı neden göndermiyorlar yooooook onlar kraldırlar, çocukları kolejlerde milletin çocukları toma önünde sicillleri bozulsun

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem