DEM'li İpekyolu Belediyesi'nden Eylem Çadırındaki Basın Açıklamasını Engelleme Girişimi

İpekyolu Belediyesi'nin DEM'li yönetimi, işçen çıkarılan işçilerin eylem çadırında HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arsaln'ın yaptığı basın açıklamasını engelleme girişiminde bulundu.

Van Haberleri 16.10.2024 13:09:00 0
DEM
Tarih: 16.10.2024 13:23

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Beş ay önce Van'daki DEM'li belediye başkanları tarafından işten çıkarılan işçilerin başlattığı eyleme destek olmak için Van'a gelen Arslan, basın açıklaması esnasında engellenme girişimi yaşandı.

İpekyolu Belediyesi önündeki eylem çadırında işten çıkarılan işçilere destek amacıyla HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın yaptığı basın açıklamasına DEM'li İpekyolu Belediyesi engel olmaya çalıştı. 

GÜRÜLTÜYLE AÇIKLAMA ENGELLEME GİRİŞİMİ

Basın açıklaması yaptığı sırada İpekyolu Belediyesi yönetimi, park bahçeler biriminde çalışan bir işçiyi görevlendirdi. Bu işçi, çim biçme motorunu çalıştırarak ortaya çıkan gürültü ile basın açıklamasını engellemeye çalıştı. Gürültüye tepki gösteren ve bu durumu protesto eden işçilerin yuhalaması sonrasında, gürültü çıkaran işçi bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı.

“NE BUNLAR NE DE AĞA BABALARI BİZİ SUSTURABİLİR”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, konuşmasının engellenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Mahmut Arslan, bu tür engelleme girişimlerini çaresizlik ve bitmişlik olarak nitelendirerek, "Kimse bizi susturamaz, bunlar değil, bunların ağa babaları da bizi susturamadı." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Arslan'ın açıklamasına göre, bu tür engellemeler belediye yönetiminin zavallılığının bir işareti olarak görülebilir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi