DEM'li Büyükşehir Belediyesi'nden Van Gölü'ne İhanet: VASKİ'ye Rekor Para Cezası

Atıksu Arıtma Tesisi'nden Van Gölü'ne arıtılmamış atıkları kaçak olarak deşarj eden Van büyükşehir Belediyesi'ne ağır ceza.

Van Haberleri 11.10.2024 13:12:00 1
DEM
Tarih: 11.10.2024 13:27 Güncelleme: 11.10.2024 14:06

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi'nin yönetiminde bulunan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nin Van Gölü'ne yasadışı atık bırakması nedeniyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Yapılan denetimlerde ortaya çıkan ihlal sonucunda belediyeye 1 milyon 161 bin 568 Türk Lirası tutarında idari ceza kesildi.

İNCELEMLERDE KAÇAK DEŞARJ TESPİT EDİLDİ 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı denetçiler tarafından gerçekleştirilen kontrol sürecinde, söz konusu tesisin deşarj noktasında illegal bir şekilde atık deşarjı yapıldığı belirlendi. Tespit edilen bu durum üzerine, kanunlar çerçevesinde hızlı bir şekilde idari yaptırım uygulanması kararı alındı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

“Bakanlığımız İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'ne ait deşarj noktasında gerçekleştirilen denetim sonucunda Van Gölü'ne kaçak deşarj yapıldığı tespit edilmiştir. İlgili Çevre Kanunu'na istinaden Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne 1 milyon 161 bin 568 TL idari para cezası uygulanmıştır” 

BİYOLJİK ARITMA TESİSİ VARKEN KAÇAK ATIK SKANDALI 

Van Gölü'nü korumak için inşa edilen İleri Biyolojik Arıtma Tesisi bulunmasına rağmen bu tür bir çevre kirliliğine sebep olunması şaşkınlık yarattı. Küresel bir çevre sorunu olan göldeki kaçak atık olayı, Van Büyükşehir Belediyesi'nin çevre politikaları açısından önemli bir gerileme olarak görülüyor. Ayrıca, konuya ilişkin daha önceden yanlış bilgilendirme yapan kaynaklara da atıfta bulunuldu.

 

YÖNETİM ELEŞTİRİ ALTINDA: HİZMET YERİNE GÖRÜNTÜ CEPHESİ 

Belediye yönetiminin Van'a hizmet etme amacı gözetmeksizin tanıtım ve imaj yapmaya yönelik adımlar attığı, gerçek hizmet ve sorumluluk yerine görsel bir çaba içinde olduğu yönünde eleştiriler mevcut.

Kaçak deşarj suçlaması ve yakalanan VASKİ yönetimiyle ilgili durumun, kendilerine hizmet etme sözü verilen Vanlıların güvenini sarsabileceği ifade ediliyor.

DEM'Lİ VE PKK'YA MÜZAHİR YAYIN ORGANLARI NEDEN SUS PUS?

Kayyum döneminde yapımı tamamlanan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile Van Gölü'ne kaçak deşarj yapılmamasına rağmen, kaçak deşarjı ispatlayacak hiç bir tespit ve yaptırım olmamasına rağmen, dip çamur temizliği yapılması nedeniyle etrafa yayılan kokular nedeniyle, DEM'li ve PKK'ya müzahir yayın organları tarafından "VASKİ Van Gölü'ne kaçak deşarj yapıyor" şeklinde haberler yapılmıştı.

Şimdi ise Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li hükümlü ve Hakkarili Başkanı Abdullah Zeydan'ın atadığı VASKİ yönetimi, Van Gölü'ne kaçak arıtılmamış atıkları deşarj ederken suç üstü yakalandı.

İleri Biyolojik Arıtma Tesisini dahi çalıştırmayan ve Van Gölü'ne arıtılmamış atıkları kaçak şekilde deşarj ederken suç üstü yakalanan Van Büyükşehir Belediyesi'nin ve VASKİ'nin DEM'li yönetimi için DEM'li ve PKK'ya müzahir yayın organları neden sus pus? 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Vanlı
11.10.2024 17:08:46
Daire başkanları, Genel sekreter ve yardımcıları ihale yolsuzluk hırsızlık peşinde koşacaklarına bu işlerle ilgilensinler, Alt kadrolar Neslihan hanım ile Abdullah beyin koynunu kazmak için herşeyi yapıyorlar

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem