DEM'li Büyükşehir Belediyesi'nden Van Gölü'ne İhanet: VASKİ'ye Rekor Para Cezası

Atıksu Arıtma Tesisi'nden Van Gölü'ne arıtılmamış atıkları kaçak olarak deşarj eden Van büyükşehir Belediyesi'ne ağır ceza.

Van Haberleri 11.10.2024 13:12:00 2
DEM
Tarih: 11.10.2024 13:27 Güncelleme: 13.10.2024 23:17

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi'nin yönetiminde bulunan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nin Van Gölü'ne yasadışı atık bırakması nedeniyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Yapılan denetimlerde ortaya çıkan ihlal sonucunda belediyeye 1 milyon 161 bin 568 Türk Lirası tutarında idari ceza kesildi.

İNCELEMLERDE KAÇAK DEŞARJ TESPİT EDİLDİ 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı denetçiler tarafından gerçekleştirilen kontrol sürecinde, söz konusu tesisin deşarj noktasında illegal bir şekilde atık deşarjı yapıldığı belirlendi. Tespit edilen bu durum üzerine, kanunlar çerçevesinde hızlı bir şekilde idari yaptırım uygulanması kararı alındı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

“Bakanlığımız İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'ne ait deşarj noktasında gerçekleştirilen denetim sonucunda Van Gölü'ne kaçak deşarj yapıldığı tespit edilmiştir. İlgili Çevre Kanunu'na istinaden Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne 1 milyon 161 bin 568 TL idari para cezası uygulanmıştır” 

BİYOLJİK ARITMA TESİSİ VARKEN KAÇAK ATIK SKANDALI 

Van Gölü'nü korumak için inşa edilen İleri Biyolojik Arıtma Tesisi bulunmasına rağmen bu tür bir çevre kirliliğine sebep olunması şaşkınlık yarattı. Küresel bir çevre sorunu olan göldeki kaçak atık olayı, Van Büyükşehir Belediyesi'nin çevre politikaları açısından önemli bir gerileme olarak görülüyor. Ayrıca, konuya ilişkin daha önceden yanlış bilgilendirme yapan kaynaklara da atıfta bulunuldu.

 

YÖNETİM ELEŞTİRİ ALTINDA: HİZMET YERİNE GÖRÜNTÜ CEPHESİ 

Belediye yönetiminin Van'a hizmet etme amacı gözetmeksizin tanıtım ve imaj yapmaya yönelik adımlar attığı, gerçek hizmet ve sorumluluk yerine görsel bir çaba içinde olduğu yönünde eleştiriler mevcut.

Kaçak deşarj suçlaması ve yakalanan VASKİ yönetimiyle ilgili durumun, kendilerine hizmet etme sözü verilen Vanlıların güvenini sarsabileceği ifade ediliyor.

DEM'Lİ VE PKK'YA MÜZAHİR YAYIN ORGANLARI NEDEN SUS PUS?

Kayyum döneminde yapımı tamamlanan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile Van Gölü'ne kaçak deşarj yapılmamasına rağmen, kaçak deşarjı ispatlayacak hiç bir tespit ve yaptırım olmamasına rağmen, dip çamur temizliği yapılması nedeniyle etrafa yayılan kokular nedeniyle, DEM'li ve PKK'ya müzahir yayın organları tarafından "VASKİ Van Gölü'ne kaçak deşarj yapıyor" şeklinde haberler yapılmıştı.

Şimdi ise Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li hükümlü ve Hakkarili Başkanı Abdullah Zeydan'ın atadığı VASKİ yönetimi, Van Gölü'ne kaçak arıtılmamış atıkları deşarj ederken suç üstü yakalandı.

İleri Biyolojik Arıtma Tesisini dahi çalıştırmayan ve Van Gölü'ne arıtılmamış atıkları kaçak şekilde deşarj ederken suç üstü yakalanan Van Büyükşehir Belediyesi'nin ve VASKİ'nin DEM'li yönetimi için DEM'li ve PKK'ya müzahir yayın organları neden sus pus? 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Mazlum
12.10.2024 13:34:13
Bunlar nere belediye yönetmek nere Kayyum atansın diye çalışanlarla uğraşıp sürgün ediyorlar

Vanlı
11.10.2024 17:08:46
Daire başkanları, Genel sekreter ve yardımcıları ihale yolsuzluk hırsızlık peşinde koşacaklarına bu işlerle ilgilensinler, Alt kadrolar Neslihan hanım ile Abdullah beyin koynunu kazmak için herşeyi yapıyorlar

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ