DEM’li Altındağ İpekyolu Belediyesi'ni Batırmak mı İstiyor: Yapılandırmayı Bozarsa Kamu Zararı Oluşacak

İpekyolu Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Cevdet Altındağ, 2 taksitini ödemediği yapılandırmanın 3. taksitini de ödemezse yapılandırma bozulacak ve belediye yüksek faiz yükü altında kalacak.

Van Haberleri 26.06.2024 08:57:00 1
DEM’li Altındağ İpekyolu Belediyesi
Tarih: 26.06.2024 09:14 Güncelleme: 26.06.2024 12:46

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

İpekyolu Belediyesi’nin önceki dönemlerden gelen vergi ve SGK borçları kayyum döneminde yapılandırılarak, hem önemli ölçüde faiz yükünden kurtulmuş, hem de taksitlendirme ile ödeme kolaylığı kazanmıştı.

Yapılandırma taksitlerini aksatmadan ödeyen kayyum yönetimi, aynı zamanda çalışanların yeni tahakkuk eden sigorta primlerini de ödemeye devam ediyordu.

İPEKYOLU BELEDİYESİ’NİN VERGİ VE SGK BORÇLARI YAPILANDIRILMIŞTI

İpekyolu Belediyesi Vergi ve SGK'ya olan 99 milyon 840 bin liralık borcu 30 Haziran 2023 tarihinde yapılandırma yapıldı. Yapılandırmanın ilk 2 taksiti 31 Temmuz 2023 tarihinde ödenerek süreç başlatıldı.

KAYYUM DÖNEMİNDE TAKSİTLER AKSATILMADAN ÖDENDİ

Aylık 2 milyon 80 bin lira tutar ile 48 aylık taksit ile yapılandırılan belediyenin vergi ve SGK borçlarının 10 taksiti kayyum döneminde aksatılmadan ödendi.

DEM’Lİ CEVDET ALTINDAĞ 2 TAKSİTİ ÖDEMEDİ

Ancak 31 Mart 2024 tarihinde göreve gelen DEM’li Başkan Cevdat Altındağ, Nisan ve Mayıs yapılandırma taksitlerini ödemedi.

ÜÇÜNCÜ TAKSİT BU HAFTA ÖDENMEZSE YAPILANDIRMA BOZULACAK

İki taksiti ödenmeyen yapılandırmanın bu hafta içinde ayın 28’ine kadar Haziran ayı taksitinin de ödenmemesi halinde yapılandırma bozulmuş olacak.

YAPILANDIRMA BOZULURSA BÜYÜK KAMU ZARARI OLUŞACAK

Yapılandırmanın bozulması halinde, bugüne kadar yapılandırma kapsamında ödenen taksitler faize gidecek. Yapılandırma hiç yapılmamış durumuna düşecek ve 2023 Haziran ayından bu yana vergi ve SGK borçların üzerine faiz işletilecek. SGK faizleri günlük bileşik faiz olarak hesaplandığı da düşünüldüğünde, bu durum telafisi mümkün olmayan kamu zararına yol açacak. 

CEVDET ALTINDAĞ BELEDİYEYİ 120 MİLYON ZARARA UĞRATACAK

Yapılan hesaplamaya göre İpekyolu Belediyesi'nin yapılandırılmış olan vergi ve SGK borcu toplam 99 milyon 840 bin lira. DEM'li belediye yönetimi 3. taksiti ödemeyip yapılandırımayı bozması halinde, oluşacak gecikme faizleri ile birlikte bu borç 230 miyon lira civarına yükselecek. Bu durumda DEM'li Başkan Cevdet Altındağ İpekyolu Belediyesi'ni 120 milyon liranın üzerinde kamu zararına uğratmış olacak.

DEM’Lİ CEVDET ALTINDAĞ KREDİ TAKSİTLERİNİ DE ÖDEMİYOR

Kayyum döneminde aksatılmadan ödenen aylık ortalama 18 milyon lira olan kredi taksitleri DEM’li Başkan Cevdet Altındağ göreve başladıktan sonra ödenmiyor.

İpekyolu Belediyesi önemli projelerin finansmanı için kredi çekerken, İller Bankası üzerinden tahakkuk eden gelirlerini teminat olarak göstermişti. Başkan Cevdet Altındağ göreve başladıktan sonra kredi taksit ödemelerini yapmadı. Bankalar da teminat olarak gösterilen belediyenin İller Bankası gelirlerinden mahsup ediyor. Bu da İpekyolu Belediyesi’nin bankalar nezdindeki kredi itibarına zarar veriyor.

DEM’Lİ BELEDİYE YÖNETİMİ VERGİ VE SGK ÖDEMELERİNİ DE YAPMIYOR

İpekyolu Belediyesi’nin DEM’li yönetimi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan işçilerin Nisan ve Mayıs aylarında vergi ve SGK ödemelerini de yapmadı.

DEM’Lİ CEVDET ALTINDAĞ BELEDİYEYİ BATIRIYOR

Göreve geldiği günden bu yana yüksek borç edebiyatı yapan, yandaşlara kıyak yüksek maaşlar ödeyen, kendilerine iPhone 14 Pro Max telefonlar alan İpekyolu Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Cevdet Altındağ belediyenin kurumsal itibarını yerle bir ediyor.

Altındağ’ın ödemesi gerekirken yapmadığı ödemeler; 

- Belediyenin vergi ve SGK yapılandırma taksitlerini ödemiyor,
- Bankalara olan kredi borcu taksitlerini ödemiyor,
- Haksız yere işten çıkardığı işçilerin geriye dönük haklarını ödemiyor,
- Çalışan personelin fazla mesailerini ödemiyor,
- Çalışan personelin vergi ve SGK primlerini ödemiyor.

BELEDİYE GELİRLERİ İLE BORÇLAR ÖDENEBİLİR

İpekyolu Belediyesi’nin İller Bankası’ndan ve kendi öz kaynaklarından aylık ortalama 80 milyon lira civarında geliri var.

Yaklaşık rakamlarla 18 milyonu kredi borç taksitlerine, 38 milyonu personel maaş, vergi ve sigorta ödemelerine, 8 milyon lira ilçenin çöp toplama işine, 2 milyon 80 bin lirası vergi ve sigorta yapılandırma taksitine ödendiğinde belediye bütçesinde ortalama 14 milyon lira cari giderler ve halka hizmet için kaynak kalıyor.

BELEDİYENİN GELİRLERİ TEMMUZ'DA 2 KAT ARTACAK

Belediyelerin hükümetten gönderilen gelirleri sırasıyla Nisan'dan Mayıs'a geçişte yüzde 3, Mayıs'tan Haziran'a geçişte yüzde 16 arttı. Haziran'dan Temmuz'a geçişte de yüzde 84 oranında artıyor. Temmuz ayında tüm belediyelerle birlikte İpekyolu Belediyesi'nin gelirleri de geçen aya göre yüzde 84 oranında artacak.

DEM'li Başkanlar görev geldikten sonra Temmuz ayı artışı ile birlikte belediyelerin gelirleri 2 kat artmış olacak.  

Yapması gereken ödemeleri borç edebiyatıyla yapmayan DEM'li Başkan Cevdet Altındağ, ideoloji sosu ile süslediği yalanlarla halkı ve çalışanları kandırmaya daha ne kadar devam edecek?

İPEKYOLU BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLENİYOR

DEM’li Başkan Cevdet Altındağ, yeni borç almadan mevcut gelirlerle tüm ödemeleri gerçekleştirip, halka hizmet edebilecekken, ödemeleri yapmayarak artan faiz yükü ile birlikte İpekyolu Belediyesi’ni her geçen gün borç batağına neden sürüklüyor?

BELEDİYE KAYNAKLARI NEREYE GİDİYOR?

Cevdet Altındağ’a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; kayyum atanmasından korkan DEM’li Cevdet Altındağ, ödemediği borçlardan arttırmaya çalıştığı kaynakları, kayyum ataması gerçekleşmeden bir an önce göstermelik bazı ihaleler ile yandaş firmalara aktarma telaşında olduğu ifade ediliyor?

Kaynak: Van Postası Gazetesi


konuşmalı_van
27.06.2024 13:05:47
bu demlilerin tamamında zihniyet ülkeyi veya memlekti kalkındırmak değil memleket ne kadar geriye giderse bu durum demlilerin işine yarar yani insanların aç kalması deme oy kazancı demektir. bunlardan kimse hizmet felan beklemesin

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem