Demirtaş'tan Önder'e Geçmiş olsun Mesajı: "Önce Barış, Ölümse Allah'ın Emri"

Edirne'de tutuklu bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, kalp krizi geçiren TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder için duygusal bir mektup kaleme aldı.

Politika 16.04.2025 12:53:00 0
Demirtaş
Tarih: 16.04.2025 12:57 Güncelleme: 16.04.2025 12:53

Edirne'de tutuklu bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, kalp krizi geçiren TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder için duygusal bir mektup kaleme aldı. Demirtaş, "Seni seviyoruz can Abim" ifadeleriyle Önder'e destek oldu.

KRİTİK SAĞLIK DURUMU VE AMELİYAT

DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve uzun bir ameliyat sürecinden geçmişti. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Önder'in sağlık durumu ile ilgili son bilgileri paylaşırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da süreci yakından takip ettiğini belirtti. Yaklaşık 10 saat süren ameliyatın ardından hastaneden ilk açıklama gelmişti.

DEMİRTAŞ'TAN DUYGU DOLU MESAJ

Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Önder’e gönderdiği mektupta, ikilinin son görüşmesindeki anıları ve barışa olan bağlılıklarını dile getirdi. 

“Önce barış, ölümse Allah'ın emri” sözleriyle birbirlerine verdikleri sözü hatırlatan Demirtaş, Önder’in kadri kıymeti çok büyük olduğunu vurguladı.

BARİŞ İÇİN MÜCADELE VE SON GÖRÜŞME ANILARI

Demirtaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Seni seviyoruz Sırrı Abi... Barış elçisi olmak zor iştir. Her türlü siyasi hesabın ötesinde; anaların, babaların evlat acısı yaşamaması için yüreğini ortaya koyarsın ama çoğu zaman bunun kıymeti bilinmez. Yerden yere vururlar seni, yüreğini hırpalarlar, onurunla oynamaya kalkarlar. Ama barışa sadakatle bağlıysan geri adım atmazsın, asla vazgeçmezsin. Tek dileğin ölmeden önce barışı görmektir.

Son cezaevi ziyaretinde Sırrı Bey aniden fenalaşmış, rengi beyaza kesmiş ve kalbini tutmuştu. Demirtaş, o anları anlatırken, Ahmet Türk ve Pervin Buldan ile birlikte gözlerinin dolduğunu belirtti. Daracık hapishane görüş odasında barışı konuşmanın zorluğuyla yutkunduklarını ifade eden Demirtaş, Önder'in "Ahmet Abi, bu barış meselesini hal yoluna koymadan ölmek yok ha!" sözlerini hatırlattı.

EDİRNE CEZAEVİNDE YAŞANANLAR

Sırrı Bey o haliyle dışarı çıkmış ve Edirne Cezaevi önünde “Yüreğimiz elimizde geziyoruz” açıklamasını yapmıştı. Demirtaş, Önder’in bu açıklamasıyla gerçekten yüreğinin elimizde olduğunu hissettiğini belirtti.

“BU BARIŞ İLLA Kİ OLACAK”

Demirtaş mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Kürt-Türk herkes bilmeli ki Türk halkının bu koca yürekli evladı barış için bilinenin de ötesinde çok çalıştı, çok emek verdi, asla çiğlik yapmadı, ucuz düşünmedi. Haksız saldırılara, hakaretlere çok içerlendi ama hepsini sineye çekerek barış yolunda inatla yürüdü. O nedenle hatırı, kadri, kıymeti çok büyüktür. Sırrı Bey ayağa kalkacak, bu barış illa ki olacak ve inşallah o da göğsünü gere gere kendi emeklerinin sonuçlarıyla gurur duyacak. Dualarımız, kalbimiz seninle. Bunu en çok hak edenlerdensin Sırrı Abi; Seni seviyoruz can Abim.”

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ