Demirdöğen: Ülke kalkınması için üreten projelerin Va'da da arkasındayız

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Van, Bitlis ve Muş'ta DAP destekli projelerde incelemelerde bulundu.

Van Haberleri 4.10.2023 14:02:00 0
Demirdöğen: Ülke kalkınması için üreten projelerin Va
Tarih: 04.10.2023 14:04 Güncelleme: 04.10.2023 15:03

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Van, Bitlis ve Muş'ta DAP destekli projelerde incelemelerde bulundu. DAP İdaresi tarafından desteklenen ve önümüzdeki dönemde desteklenecek projeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Demirdöğen, ülke kalkınması için üreten her projenin arkasında olduklarını söyledi.

DAP İdaresi tarafından desteklenen projelerin dağıtım törenine katılmak, proje sahalarında inceleme ve Kamu kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) ziyaretlerde bulunmak üzere Van, Bitlis ve Muş'a gelen DAP BKİ Başkanı Demirdöğen, ilk önce Bitlis'in Güroymak ilçesinde, 'Arıcılığı Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi' kapsamında DAP İdaresi'nce desteklenen,  16 arıcıya 480 adet arılı kovan, 10 üreticiye makine ekipman desteği olmak üzere toplam 26 arıcının faydalanacağı dağıtım törenine katıldı.

Daha sonra Van'a gelen Demirdöğen, ilk olarak, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman'ı makamında ziyaret etti. DAP İdaresi tarafından desteklenen ve önümüzdeki dönemde desteklenecek projeler hakkında bilgi alış verişinde bulunan Demirdöğen, ülke kalkınması için üreten her projenin arkasında olduklarını söyledi.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray'a da ziyaret gerçekleştiren Başkan Demirdöğen, daha sonra Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer ile görüştü. Güray ve Demirdöğen, görüşmede DAP ve DAKA tarafından birlikte desteklenecek projeler hakkında istişarede bulundular.

Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan ve tarımsal üretimde nitelikli elemanlar yetiştirmek üzere kurulan Tarım Meslek Lisesi'ne ziyaret eden Başkan Demirdöğen, burada öğrencilerle bir araya geldi. Tarımsal üretimin artmasında gençlere önemli görevler düştüğünü ve kalkınmanın yerelden başladığı uyarısında bulunan Demirdöğen, Bölgesel kalkınma için DAP İdaresi tarafından desteklenen projeler hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Demirdöğen, okul ihtiyaçlarının karşılanmasında idare olarak üzerlerine düşen bir görev varsa onu yerine getirmek için çaba sarf edecekleri sözünü verdi.

Tarım Lisesinin, üretim, laboratuvar ve fiziki alanlarında da incelemelerde bulunan Başkan Demirdöğen'e DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray'da eşlik etti. Oldukça verimli geçen Tarım Lisesi ziyaretine, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Türk, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, Okul Müdürü Fahrettin Aysan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Van'ın ardından Muş'un Malazgirt ilçesini de ziyaret eden Demirdöğen, İl Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım ve Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç ile Malazgirt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün "Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında DAP İdaresi tarafından desteklenen tohum eleme tesisinde de incelemelerde bulundu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ